Daglig leder Martin Dynna og resten av LastTrain-staben i Rådhuset med synlig bevis på at rockebula har fått Oslo bys kunstnerpris. Til venstre ordfører Marianne Borgen (SV) og ytterst til høyre leder av bystyrets kulturutvalg, Eivor Evenrud (Rødt).

Rockebula Last Train fikk endelig utdelt Oslo bys kunstnerpris i Rådhuset

I vår fikk rockebula Last Train Oslo bys kunstnerpris. Men på grunn av korona har det drøyd før selve utdelingen skjedde. Men i dag kunne en bunadskledd ordfører Marianne Borgen (SV) gi Last Train-staben selve prisen.

Publisert

For musikkinteresserte er rockebaren Last Train nederst i Universitetsgata en oase i en sentrumsørken av kjipe kaffebarer og glattpolerte utesteder.

Andre steder kommer og går - Last Train består.

— En av Skandinavias viktigste rockescener

I en høytidelig seremoni i Oslo rådhus ble byens kunstnerpris overlevert daglig leder Martin Dynna ved Last Train av ordfører Marianne Borgen og leder av bystyrets kulturutvalg, Eivor Evenrud (Rødt).

— Last Train er en pub og konsertsted i sentrum av Oslo. Stedet åpnet dørene i 1984 og har siden første konsert for over 30 år siden etablert seg som en av de viktigste møteplassene for Oslos og Skandinavias rockescene, skriver kommunen i begrunnelsen for å gi den lille rockebaren prisen.

Daglig leder Martin Dynna sendte stamgjester slengkyss da de satte i gang aksjon for å redde Last Train under den første koronanedstengingen.

Utdelingen av kunstnerprisen skjer ganske nøyaktig ett og et halvt år etter at en av stedets stamgjester, Jostein Hestøy, dro i gang en innsamling på nettet for å redde Last Train fra konkurs under koronanedstengingen av Oslos uteliv.

— Utrolig varmt gjort av folk

— Det er ærlige og redelige folk som driver Last Train. Stedet har vært navet i Oslo for meg og vært et stamsted i 30 år, sa Hestøy til VårtOslo i fjor.

På Last Train har han hatt fått med seg mange konserter av da ukjente band, som senere har opptrådt på mye større scener.

De bejublede norske bandene Turboneger og Glucifer har begge sin opprinnelse fra Last Train. Bare noen måneder før korona tok de ansatte selv over eierskap og driften av konsert- og utestedet i hjertet av Oslo sentrum.

— Det er utrolig varmt gjort av folk. Det er folk i byen som har det vanskeligere enn oss, dessverre, sa daglig leder Martin Dynna til VårtOslo da han kommenterte innsamlingsaksjonen.

— Uvurderlig betydning

Nå er han og kollegene, samt alle andre tidligere ansatte som i over tre tiår har stått på for Oslos musikk- og konsertliv, hedret med en av byens mest høythengende priser.

— Last Train tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2020 for sin uvurderlige betydning for Oslos musikkliv og sitt konstante og uforanderlige nærvær i Oslo sentrum siden 1984, skriver kommunen i begrunnelsen.

Powered by Labrador CMS