MUNCH er antakeligvis Nordens mest besøkte museum. Nå slutter museumsdirektøren på topp.

Munchmuseet: Fra 100 000 besøkende på Tøyen til over 1,3 millioner i Bjørvika

Munch er antakeligvis Nordens mest besøkte museum med 1,3 millioner til nå. En undersøkelse gjennomført blant 9000 besøkende viser at nærmere 90 prosent av befolkningen sier at de ønsker å besøke museet i nær fremtid.

Publisert

Museet har siden åpningen fått mulighet til å vise en enorm bredde i Edvard Munchs kunstnerskap. Samtidig har mange nye kunstnere og stemmer fått plass i den store satsningen på samtidskunst. I kveld åpner hele tre nye utstillinger med over 27 kunstnere representert.

Interessen for Edvard Munch stopper ikke her hjemme. I forrige uke åpnet den store Munch-utstillingen Edvard Munch. A Poem of Life, Love and Death på Museet D’Orsay i Paris, og som følge av dette har en rekke store medier vist enorm interesse for den norske maleren. 69 av verkene i utstillingen er på utlån fra MUNCH, og museet var representert under åpningen 20. september.

Stein Olav Henrichsen har vært direktør i et utrolig viktig og turbulent tid for MUNCH.

Museumsdirektøren slutter

Stein Olav Henrichsen trer denne uken av, etter tolv år som museumsdirektør. Etter fire forlengede åremål gis stafettpinnen over til Tone Hansen, som tiltrer som direktør ved MUNCH 3. oktober 2022. Stein Olav Henrichsen startet på museet i 2010 da det ble skilt ut som en egen etat i Oslo kommune.

– Jeg er veldig stolt over det fantastiske besøkstallet for nye MUNCH og særlig at det er så mange barn og unge som besøker oss. Det er fantastisk å oppleve hvilket inntrykk Edvard Munch gjør for mennesker over hele verden. Sier direktør ved MUNCH, Stein Olav Henrichsen.

Powered by Labrador CMS