Krimteknikere er i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum der en mann ble skutt og drept mandag ettermiddag.
Krimteknikere er i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum der en mann ble skutt og drept mandag ettermiddag.

Mann død etter skyting ved Oslo rådhus – mann siktet for drap

En mann i 40-årene døde etter å ha blitt skutt ved Oslo rådhus. En mann på samme alder er pågrepet og siktet for drapet.

Publisert

Det er en relasjon mellom de involverte, opplyser leder Grete Lien Metlid i Felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt. Begge er godt voksne menn rundt 40 års alder.

– Dette er to norske, voksne menn, begge fra Oslo. Vi kan ikke si noe spesifikt om motiv, men vi knytter ikke dette foreløpig til noen pågående konflikter som politiet kjenner til, sier Metlid.

De nærmeste pårørende er varslet. Politiet ser på mulighetene for å gjennomføre avhør av den siktede mannen mandag kveld.

Leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, orienterer om skytehendelsen i Oslo sentrum.
Leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, orienterer om skytehendelsen i Oslo sentrum.

Kjent for politiet

Mannen har fått oppnevnt advokat Mette Yvonne Larsen som sin forsvarer.

– Jeg har ikke fått snakket med min klient ennå, men jeg skal snakke med ham senere i kveld. Jeg har ingen ytterligere kommentar til saken per nå da dette nylig har skjedd, og det pågår full etterforskning fra politiets side, sier hun til NTB.

Politiet opplyser at den siktede er kjent for politiet fra tidligere.

– Vi knytter ham ikke til noe spesifikt, men kan bekrefte at han er kjent for politiet fra tidligere, sier Metlid på spørsmål om hva slags type forhold politiet kjenner ham fra.

Hun kommenterer ikke hvorvidt avdøde var kjent for politiet.

Påtruffet i bil

Politiet var på stedet fire minutter etter at den første meldingen kom til politiet klokken 17.44.

Metlid sier drapssiktede er blant dem som meldte fra til politiet.

– Vi kom raskt i kontakt med han som nå er pågrepet og siktet i saken, sier hun.

Innsatsleder Erling Olstad sa tidligere mandag at siktede ble påtruffet utenfor en bil like ved åstedet. Drapsofferet ble ifølge ham funnet inne i bilen.

Metlid ville ikke bekrefte dette, men bekreftet at politiet hadde kontroll på en bil i forbindelse med saken. De har også kontroll på skytevåpenet de mener ble brukt.

Ukjent motiv

Politiet vet foreløpig ikke mer om motivet eller hva som skjedde i forkant av hendelsen.

– Men dette er ikke knyttet til noe pågående eller konflikter som er kjent for politiet fra tidligere, sier Metlid.

Hun sier politiet nå jobber på stedet både med vitner og teknisk etterforskning. Samtidig ber hun vitner som ennå ikke har snakket med politiet, om å ta kontakt.

– Krimteknikere jobber nå på stedet. Vitneavhør er sentralt her, og dersom noen har bilder eller video fra åstedet, er dette interessant for politiet, sier hun.

Hun sier de nærmeste pårørende er varslet.

Powered by Labrador CMS