De streikende ved Operaen og teatrene i Oslo har fått med seg flere stortingskandidater for partier på venstresiden til kulturmarsjen torsdag.

Kulturmarsj i Oslos gater for rettferdig pensjon. Flere stortingskandidater deltar

Ansatte ved Oslos kulturinstitusjoner marsjerer fra Operaen til Nationaltheatret for en bedre pensjonsordning.

Publisert

Siden fredag 3. september har det vært streik blant ansatte i Operaen og teatrene. Til sammen 435 kulturansatte står i streik for bedre pensjonsordninger.

Streiken bunner i en uenighet mellom arbeidsgiverne i Operaen og teatrene og fagorganisasjonene LO Stat, Fagforbundet, Creo og NTL om pensjon.

Stortingskandidater til stede

De ansatte mener dagens pensjonsordning bare var ment å være midlertidig og at de ansatte, og at spesielt kvinnene taper på den.

Til stede under marsjen blir stortingskandidat Trine Lise Sundnes fra Arbeiderpartiet, stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski fra SV, Marie Sneve Martinussen fra Rødt og Odd-Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet.

Fagforbundet teater og scene organiserer mange av de streikende.

– Ikke løftebrudd

Spekter har tidligere avvist påstanden om at de har lovet en annen pensjonsordning.

– Spekter tar sterk avstand fra påstanden om avtalebrudd overfor de ansatte. Faktumet er at da vi ble enige i 2016, var det diskusjon rundt lovgivinga til pensjon. Da lovte vi at om det ble endringer i den, så skulle vi være åpne for å se på behovet for endringer. Disse endringene har ikke kommet, og situasjonen har derfor ikke endret seg, sa kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen i Spekter til NRK i forrige uke.

Powered by Labrador CMS