Mandag kunne elevene ved Oslo realfagskole Heltberg ta i bruk sine nye lokaler på Torshovtoppen.

Oslos nye realfagskole på Torshovtoppen skal gi ungdom muligheter til å eksperimentere og feile

Nye Oslo realfagsskole på Torshovtoppen er for ungdommer som liker å bli utfordret innen matte, kjemi, biologi, geologi og fysikk.

Publisert

På låvetrappa til gamle Torshov gård har Oslos ungdomsskoleflora fått et nytt tilskudd. Ved Oslo realfagsskole Heltberg skal ungdom i alderen 13 til 16 år få boltre seg i 5000 kvadratmeter med nye skolelokaler. Her skal realfagene stå i fokus.

— Her skal dere bygge, eksperimentere og ikke minst feile, sa leder av talentsenteret ved Teknisk Museum, Safina de Klerk, under skolens åpningsseremoni, ifølge Sagene Avis.

— All innovasjon har skjedd fordi noen feilet. Noen prøvde noe, det gikk ikke, og de prøvde på nytt. Ikke bli lei dere eller furt om dere har en idé, og så går det ikke. Det er sånn du lærer, det er viktig å feile, sa de Klerk.

Safina de Klerk, fra Teknisk Museum holdt åpningstale for realfagsskolen.

For dem som liker utfordringer

Som en ren realfagskole, skal den nye utdanningsinstitusjonen ha fokus på fag som fysikk, kjemi, biologi, geologi og matematikk, hvor elevene selv skal få prøve og feile og finne utfordringer de er komfortable med.

— Oslo realfagsskole er for dem som liker å bli utfordret. Vi har også et spesielt fokus på å bruke omgivelsene; bedrifter, næringsliv og naturen, i undervisningen, forteller styreleder ved skolen Kjetil Eide til Sagene Avis.

Og med fokus på å gi elevene nye muligheter og opplevelser, kan det fort hende at skoles elever vil bli utdannet til yrker som foreløpig ikke eksisterer.

Ved nye Oslo realfagskole skal elevene selv få prøve ut hva de ønsker å utdanne seg videre innen.

— Det er viktig med ulike skoler og at elever får et tilbud som treffer dem.

— Klimaet krever at vi innretter oss fremover. Minst halvparten av elevene her kommer til å få jobber som ikke er oppfunnet ennå. Elevene kan være med på å forme fremtiden selv. Det er viktig med et godt faglig tilbud og et godt miljø. Vi vet at hvis man trives, lærer man mer, sa administrerende direktør i teknologibedriftsammenslutningen Abelia, Øystein Eriksen Søreide, under mandagens skoleåpning, rapporterer Sagene Avis.

Powered by Labrador CMS