– Mitt motto er at Sagene skal være et sted å leve, ikke bare et sted å bo. Det tror jeg denne kåringen reflekterer, sier bydelspolitiker Jørgen Foss.
– Mitt motto er at Sagene skal være et sted å leve, ikke bare et sted å bo. Det tror jeg denne kåringen reflekterer, sier bydelspolitiker Jørgen Foss.

Bydel Sagene kåret til et av verdens kuleste nabolag. – Wow! Er det sant? Herregud så kult

På topp kommer Nørrebro i København, deretter følger Andersonville i Chicago og på tredje Jongno 3-ga i Seoul. Men på 21. plass i kåringen over verdens kuleste nabolag kommer bydel Sagene.

Publisert

Det internasjonale magasinet TimeOut har kåret «De 49 kuleste nabolagene i verden». Og Sagene-bygda har havnet som nummer 21 på lista.

«Oslo vokser rast, men ett nabolag har beholdt sin unike karakter bedre enn de fleste. Med sine koselige kafeer og restauranter, historiske bygg, store parker og en seriøst imponerende nygotisk kirke, føles Sagene svært annerledes enn byens mer stilrene, nye utviklinger.», skriver magasinet.

Kult sted

TimeOut mener bydelen slett ikke henger igjen i fortiden og fremhever Sagene bryggeri, landets første klimanøytrale brygger, og Geitmyra matkultursenter for barn.

«Sagene har nå også begynt å trekke til seg yngre beboere, noe vi kan forstå når vi ser hvor sentralt beliggende, rimelig og kult dette stedet er.»

En dag i bydelen

Magasinet beskriver hva som ville vært den perfekte dagen i bydelen:

«Start med frokost på den familiedrevne kaféen Kaffegram. Gå blant de fargerike barokk-leilighetene i Det Rivertzke Kvartal, utforsk Vøienvolden gård (byens best bevarte gård), vandre opp langs Akerselva og spis lunsj hos organiske Ekte Vare, like ved siden av Sagene kirke. Avslutt turen med lokalt Sagene-øl på Mysterud Bar

OBS: Ekte vare måtte nylig stenge dørene.

Wow, så kult

– Wow! Er det sant? Herregud så kult, jubler Sagenegutt og lokal Arbeiderparti-politiker Jørgen Foss, til Dagsavisen, når han får høre om kåringen.

– Jeg har vært folkevalgt for Sagene halve livet. Bydelen har vært gjennom en kjempeutvikling de siste tiårene. Det er ikke så grått på Sagene lenger. Vi har vært flinke til å ta vare på de åpne grønne plassene.

– Mitt motto er at Sagene skal være et sted å leve, ikke bare et sted å bo. Det tror jeg denne kåringen reflekterer, sier Foss til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS