To ganger på under ett døgn har noen stjålet Bøler skoles Pride-flagg. — Nå er vi både lei oss og fortvila, skriver skolen på Facebook.

Pride-flagget ble stjålet. Da heiste Bøler skole opp et nytt. Men så ble også det Pride-flagget stjålet

— Vi er rett og slett sjokkert og lei oss over at noen blir så provosert over et flagg som feirer kjærlighet, likhet og mangfold, skriver Bøler skole etter at to Pride-flagg er stjålet på ett døgn.

Publisert

Siste helgen i juni arrangeres Oslo Pride, forutsatt at koronasituasjonen i byen tillater det. Sist samlet Pride-paraden i byen rundt 500.000 glade mennesker, mange i selve toget, men aller flest sto jublende og så på den fargerike og inkluderende festen.

Men det er tydelig at LHBT+ og Pride-flagg fortsatt provoserer noen få. Det oppdaget Bøler skole fredag.

— Både lei oss og fortvila

— Vårt flotte pride-flagg har blitt stjålet i natt, skrev skolen på sin Facebook-side.

— Vi er rett og slett sjokkert og lei oss over at noen blir så provosert over et flagg som feirer kjærlighet, likhet og mangfold at de tar med verktøy for å klippe over messingkrokene som fester flagget. Nytt flagg kommer opp så snart vi kan!

Og nytt flagg kom opp igjen. Så skjedde det på nytt. Pride-flagg nummer to ble også stjålet fra flaggstanga i skolegården.

— Tro det eller ei. Nytt flagg ble heist klokka 16 i dag. Klokka 16.50 var det stjålet. Nå er vi både lei oss og fortvila, skriver Bøler skole på Facebook.

— Kampen for mangfold må fortsette

En av mange som deler skolens fortvilelse er leder av Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, som selv vokste opp på Bøler og fortsatt bor i området.

— Kampen for mangfold og toleranse må fortsette. Det er fortsatt dessverre folk også i mitt nærmiljø som ikke aksepterer det. Håper nytt flagg kommer på plass raskt, skriver Jacobsen på sin Facebook-side.

— Synes det er provoserende og leit at noen stjeler Pride-flagget på Bøler skole, ikke bare en gang, men to ganger på ett døgn, sier Ap-toppen.

Powered by Labrador CMS