- Et band av Metallicas kaliber til en festival i Norge er sensasjonelt, sier Martin Nielsen i Live Nation.
- Et band av Metallicas kaliber til en festival i Norge er sensasjonelt, sier Martin Nielsen i Live Nation.

Tidenes største metallband til Tons of Rock: - Større enn ord kan beskrive

For 42 år siden oppsto et band i Los Angeles som skulle krysse musikalske sjangre og parre tung metall med strykeorkester. Metallica bergtok etter hvert en hel musikkverden. Nå er bandet klar for Tons of Rock på Ekebergsletta.

Publisert

- Metallica til Norge og Tons of Rock er større enn ord kan beskrive, sier festivalens daglige leder, Jarle Kvåle.

- Det blir garantert noen tårer når tonene fra Ennio Morricone's "Ecstasy of Gold" fyrer opp sletta, sier han entusiastisk i en pressemelding.

- Sensasjonelt å få dem til Norge

De siste årene har færre og færre mega-artister i samme klasse som Metallica lagt turen innom Oslo. 

Det skyldes ifølge bransjefolk både mangel på store nok konsertarenaer og stadig høyere kostnader ved å legge turen innom Norge.

Derfor er det kanskje forståelig at både ledelsen i Tons of Rock og promotor Live Nation er i nær ekstase over å få Metallica til Ekeberg.

- Et band av Metallicas kaliber til en festival i Norge er sensasjonelt, sier Martin Nielsen i Live Nation.

Få sjangre innen populærmusikk kan skilte med mer dedikerte fans enn metall. Her fra Tons of Rock 2023.  Foto: Olav Helland
Få sjangre innen populærmusikk kan skilte med mer dedikerte fans enn metall. Her fra Tons of Rock 2023.

- Med Metallica på plakaten, som supplerer et allerede bejublet program med blant andre Judas Priest, Greta Van Fleet og Tool, så har Tons of Rock og Oslo likestilt seg på rekordtid med internasjonale festivaler som Hellfest, Wacken, Copenhell og Sweden Rock, mener Nielsen.

Tidenes beste metallalbum?

Metallica lanserte tidligere i år sitt 12. studioalbum med tittel "72 Seasons", og er for tiden aktuell med et spektakulært stadion-show. Som ifølge Tons of Rock blir det største og mest spektakulære produksjonen på Ekebergsletta noensinne.

Metallica, ble dannet i Los Angeles, California i 1981. Bandet er et av de mest ikoniske og innflytelsesrike artistene i musikkhistorien og har solgt over 125 millioner album. 

Bandet består av James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett og Robert Trujillo (sistnevnte erstattet Jason Newsted, som igjen erstattet avdøde Cliff Burton). Metallica har gitt ut en rekke kritikerroste album, og deres tredje album, "Master of Puppets" (1986), er av flere ansett som et av tidenes beste metal album. 

Det store kommersielle gjennombruddet kom med deres selvtitulerte album, av fansen døpt "The Black Album", utgitt i 1991. Siden har de solgt ut arenaer verden over, vunnet flere Grammy Awards og oppnådd en global anerkjennelse for et stadig økende publikum.

Powered by Labrador CMS