Den 20. juni er siste frist for å bestemme om det blir en Norway cup i sommer.

Millionsmell for Norway Cup, Bækkelaget sportsklubb og Oslo-idretten

Norway Cup og arrangørklubben Bækkelaget håper i det lengste å holde turneringen også i sommer. En rekke klubber rammes av en eventuell avlysning.

Publisert

Alene taper turneringen ti millioner kroner som følge av en eventuell avlysning. Brorparten av utgiftene er det ikke mulig å unngå uansett.

– Vi går jo på en kjempesmell på lik linje med Gothia Cup (Sverige) og Dana Cup (Danmark). Og mesteparten av kostnadene har allerede påløpt. Vi har ansatte i Norway Cup som jobber hele året med forskjellige ting, også nå, sier generalsekretær Pål Trælvik i Norway Cup i et intervju med NTB.

Rammer også Bækkelaget

Han har samme rolle i Bækkelagets SK. Klubben taper ytterligere 5,5-6 millioner, anslår Trælvik.

Norway Cup-sjef Pål Trælvik sier at Bækkelaget vil berge seg gjennom en eventuell avlysning av turneringen, men at det økonomiske tapet vil få konsekvenser for Oslo-idretten.

– Vi er i en heldig situasjon der vi har ganske solid økonomi. Det ser ut til at vi akkurat vil greie å komme oss igjennom en avlysning, men det vil bli helt andre rammebetingelser for idretten i Bækkelaget som følge av dette.

Betaler tilbake avgiften

Også andre Oslo-klubber berøres. I løpet av fjoråret var det 1709 mennesker som jobbet for Norway Cup, flere av dem fra andre idrettsforeninger i byen.

– De får jo en frivilliggodtgjørelse for det de gjør. Og det sier seg selv at de ikke får det når de ikke har noe å gjøre. Det er klubber rundt oss som har store inntekter fra arrangement (kamper), omsetning i kiosker og andre ting, sier Norway Cup-sjefen.

Norway Cup kommer uansett til å betale tilbake turneringsavgiftene til påmeldte klubber dersom cupen avlyses. Planlagte turneringsdatoer er 25. juli til 1. august.

Inntil videre har Norway Cup satt frist til 20. juni for å bestemme seg for om turneringen kan gå som planlagt, eller om den må avlyses. Gothia Cup og Dana Cup, som arrangeres i ukene før Norway Cup, opererer også med juni som «deadline».

Powered by Labrador CMS