Koronatesten ved stasjonen på Frderikkeplassen på Blindern er gratis og svaret foreligger etter en til to dager

Oslostudenter har egen stasjon for koronatesting på Blindern

— Med full bemanning vil vi kunne teste opp mot 1.500 studenter i uken og vi planlegger for å kunne doble testkapasiteten, sier Trond Morten Trondsen i Studentsamskipnaden.

Publisert

Testkapasiteten i Oslo har til nå vært kun på 0,7 prosent av befolkningen ukentlig. Samtidig måtte tusenvis gi opp å komme gjennom på kommunens koronatelefon. Men nå letter Universitetet i Oslo (UiO) og Studentsamskipnaden (SiO) noe av trykket på testingen.

En egen teststasjon for studentene er åpnet på Blindern ved UiO. Studenter i Oslo som mistenker at de er smittet av covid-19 kan teste seg på den nye teststasjonen på Frederikkeplassen.

— Avlaster kommunens testttilbud

Studentene ringer til SiO Helse på 22 85 33 00 for å avtale tidspunkt og får deretter beskjed om oppmøtetidspunkt for testing.

— Et lett tilgjengelig testtilbud er viktig for å kunne holde campus så åpent og trygt som mulig, og for at studentene våre skal føle seg godt ivaretatt. Derfor er vi glade for dette gode samarbeidet med SiO Helse, sier UiOs rektor Svein Stølen i en pressemelding.

— Med full bemanning vil vi kunne teste opp mot 1500 studenter i uken og vi planlegger for å kunne doble testkapasiteten. Det gjør det enklere for studenter å teste seg, samtidig som det avlaster Oslo kommunes testtilbud, sier SiO Helses direktør Trond Morten Trondsen.

Gratistest med svar iløpet av et par dager

— Vi jobber tett med studiestedene i Oslo for å gjøre tilbudet kjent for studentene, sier Trondsen.

Ved teststasjonen tas det penselprøve fra både hals og nese. Det er gratis for alle studenter i Oslo å ta testen. Det er ikke mulig å ta blodprøver ved denne teststasjonen. Studentene vil heller ikke bli undersøkt av lege.

Prøvesvaret sjekkes av den enkelte på helsenorge.no eller på furstpasient.no én til to dager senere. Studenter som ikke har norsk personnummer, må ringe SiO Helse for å få svar. Ved positiv test, vil man bli kontaktet av bydel Nordre Akers smittevernteam for oppfølging.

Powered by Labrador CMS