— Alternativet er ikke å stoppe dette årtusens viktigste kollektiv- og byutviklingsprosjekt i hele regionen, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj om Fornebubanen.

Obos-sjefen om Fornebubanen: - Nå må alle sette seg ned for å løse familiekonflikten

Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj sier det ikke er et alternativ å stanse utbygging av Fornebubanen. Boligselskapet har planer om storstilt boligutbygging på Fornebu som står i fare dersom T-banen ikke bygges ut.

Publisert

— Nå må alle sette seg til bordet for å løse familekonflikten og tørre å tenke utenfor boksen, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

Etter at hverken Rødt, Ap eller SV i Oslo vil ferdigstillle Fornebubanen før staten, Viken eller flere grunneiere legger mer penger på bordet, står også Obos-utbygging av boliger på Fornebu i fare.

— Ikke et alternativ å stanse prosjektet

Obos har planer om ytterligere gigantinvesteringer på Fornebu, og er også villig til å legge flere hundre millioner kroner på bordet for å bidra til ferdigstillelse av T-banestrekningen til Majorstua.

Men etter gårsdagens beslutning i bystyregruppene til Ap, SV og Rødt er alt endret. Per nå er det ikke noe flertall i Oslo bystyre for Fornebubanen. Nå vil Obos-sjefen ha skuta på rett kjøl igjen.

Henning Andersen i X-games Norway og Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj signerte sponsorkontrakt og poserte på Fornebu i 2018. Her har Obos planlagt storstilt boligutbygging med T-bane til Majorstua på plass.

— Alternativet er ikke å stoppe dette årtusens viktigste kollektiv- og byutviklingsprosjekt i hele regionen, skriver Kjørberg Siraj på sin Facebook-side.

— Kalkylene ryker rundt alle sider av bordet med misfornøyde velgere, eiere, naboer og beslutningstakere. Nå vet vi at det ikke blir slik som planlagt, sier han.

— Staten har glimret med sitt fravær

Obos-sjefen påpeker at selskapet allerede har signert på 1,5 milliarder kroner til banen, og har i tillegg lovet ytterligere 360 millioner for å sikre Flytårnet stasjon på Fornebu.

— Kanskje må vi også bidra med enda mer, men det fordrer at flere strekker seg lenger for å komme i mål, sier han.

— Vi i Obos er betinget optimistiske til at vi kommer i mål - rett og slett fordi dette er for viktig til å falle på prinsippfasthet, mener Daniel Kjørberg Siraj.

— Det gjelder alle aktører også de som i dag har plassert klare forventninger til andre aktører og ikke minst staten som til nå har glimret med sitt fravær, sier Obos-sjefen.

Powered by Labrador CMS