Turen går på fredelige veier gjennom en del av Oslo med mye industri og tungtrafikk.
Turen går på fredelige veier gjennom en del av Oslo med mye industri og tungtrafikk.

På sykkeltur nedover og gjennom store fredelige parkdrag. Fra Vestli til Grorud

Trondheimsveien – Rommensletta – Grorud jernbanestasjon. En spennende, grønn rute som ligger litt bortgjemt i drabantbyen og mellom de tungt trafikkerte E6, Østre Aker vei og Trondheimsveien.

Mange vil nok bli overrasket over fredelig det faktisk er langs denne traseen. Ruta går i hovedsak på bilfrie gang- og sykkelveier fra Skillebekk ved Trondheimsveien ned til bunnen av Groruddalen.

Omgivelsene er i hovedsak gressletter, idrettsanlegg og skogsdrag, ved Kristoffer Robins vei finner mang både treningsapparater og Rommensletta skulpturpark. Det er en svært lettsyklet rute som også er helt overkommelig om man sykler den motsatt vei, opp mot Vestli.

Fra Rommen skulpturpark.
Fra Rommen skulpturpark.
  • Distanse: 4,5 km
  • Tid: 12 – 15 minutter (ca. 18-20 minutter i motsatt retning)
  • Underlag: Asfalt og grus
  • Start: Rv4 ved Ragnhild Schibbyes vei
  • Slutt: Grorud stasjon, krysset Maria Dehlis vei/Grorudveien
  • Biltrafikk: Svært lite, kun kryssing av et par lett trafikkerte veier
Rutesporet i Google maps.
Rutesporet i Google maps.

Link til kart.

Rutespor Google Maps.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

I samarbeid med Syklistenes Landsforening (SLF) viser vi deg byens mange flotte turområder og skjulte perler. Hver uke får du et nytt turtips med utgangspunkt i Grønne sykkelruter i Oslo.

Powered by Labrador CMS