Supertalentet Leo Halmrast Johansen (19) bytter ut svensk ishockey med nedrykksstrid for Grüner resten av sesongen.

Stortalentet Leo Halmrast (19) vender tilbake til Norge og Grüner. - Vi får en virkelig kvalitetsspiller

Etter to år uten den helt store suksessen i svensk hockey blir stortalentet Leo Halmrast (19) Grüner-spiller for resten av årets sesong. — Det blir gøy å spille kamper som virkelig betyr noe igjen, sier 19-åringen.

Publisert

Helt siden starten av tenårene har den tidligere Vålerenga-spilleren Leo Halmrast (19) blitt sett på som et stort hockeytalent.

Fra han var 16 år gammel har flere NHL-klubber fulgt med på østkantguttens utvikling.

— Det blir kult - jeg kjenner jo mange av gutta

Etter to år i svensk juniorhockey, i MoDo og Oskarshamn, hvor han har slitt med å få det virkelige gjennombruddet, returnerer han nå til hovedstaden.

Og det er bunnlaget Grüner som får glede av stortalentets tjenester resten av denne sesongen.

— Jeg ser veldig frem mot dette. Det er kult å spille matcher som betyr noe og jeg kjenner mange av gutta på laget fra tidligere, sier han til hockeynettstedet nitten.no.

— Har lært mye i Sverige

Det var nettopp Grüner Halmrast forlot til fordel for svenske MoDo, etter at han hadde vært på lån på Løkka fra moderklubben Vålerenga.

Leo Halmrast skapte mye for Grüner sist han var i klubben. Her er det byrivalene Manglerud Star som stopper 19-åringen.

De to siste sesongene hos broderfolket i øst har kanskje ikke gått helt etter planen, men selv er Halmrast godt fornøyd med oppholdet.

— Det har vært en fin og lærerik tid i Sverige, men nå var det bra timing for å gjøre noe annet. Oskarshamn har ikke så mye å spille for fremover så da hentet Grüner meg hjem, sier 19-åringen.

Kontrakten med Grüner gjelder kun for restene av årets sesong. Hva som skjer neste sesong er foreløpig uklart.

— Jeg tenker ikke så mye på det nå. Nå skal jeg gjøre det best mulig der jeg er så får vi ta det etter hvert, sier Halmrast.

— En virkelig kvalitetsspiller

Hos Grüner har de den siste tiden lett med lys og lykte etter spillere som kan styrke troppen før vårens viktige nedrykkssluttspill.

Da sjansen bød seg til å bringe Halmrast tilbake til Dælenenga, var klubben aldri i tvil om at de måtte slå til.

— Vi trenger en større og sterkere tropp nå. Med Leo vet vi hva vi får. Dette er en kvalitetsspiller som vil gi oss veldig mye, sier daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen, til VårtOslo.

— I Leo får vi en skikkelig kvalitetsspiller, sier daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen.

Spesielt viktig er det for Larsen og klubben at 19-åringen er ung og norsk. Det er en rekrutteringssatsning Løkka-klubben har hatt de fire sesongene de til nå har spilt i Fjordkraftligaen.

— For oss passer det mye bedre å hente Leo enn en eldre importspiller vi kanskje ikke vet så mye om. Jeg er ikke ett sekund i tvil om at dette vil bli en veldig bra signering for oss for resten av denne sesongen, konstaterer Larsen.

For å ytterligere styrke troppen før de viktige nedrykkskampene, har klubben også hentet inn Furuset-duoen Marius Johansen og Shafaat Hashim.

— Vi har ingen kjempestor tropp. Nå forbereder vi oss på kvalifisering og vet hva som gjelder, sier Grüner hockeys daglige leder.

— I fjor lå vi godt an etter en god start der vi presterte bra, men etter at vi dro til Narvik med sykdom i laget, hentet vi oss aldri skikkelig inn igjen. Flere av spillerne var dermed ute resten av sesongen. Det var litt læring for oss, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS