DEBATT

– Grünerløkka, kommunens største bydel med 65 000 innbyggere, deler Tøyenbadet med hele resten av byen. Bydelen har ikke noe eget bad, påpeker styremedlem for Rødt Grünerløkka, Terje Skaufjord.
– Grünerløkka, kommunens største bydel med 65 000 innbyggere, deler Tøyenbadet med hele resten av byen. Bydelen har ikke noe eget bad, påpeker styremedlem for Rødt Grünerløkka, Terje Skaufjord.

- Lær av Stavanger: Gratis kollektivtransport og flere svømmehaller for Oslo!

I Oslo bygges det nye skoler og flerbrukshaller i fleng. Det er flott. Det som derimot ikke bygges til den økende befolkningen, utover fornyelsen av de lenge eksisterende badene Manglerud og Tøyenbadet, er nye svømmehaller og bad.

Publisert

Oslo kommune har driftsansvar for åtte innendørsbad + Frognerbadet, i følge kommunens hjemmeside.

Grünerløkka, kommunens største bydel med 65 000 innbyggere, deler Tøyenbadet med hele resten av byen. Bydelen har ikke noe eget bad.

Stavanger bystyre bestemte nylig at byen skal gjøre kollektivtrafikken gratis, et krav Rødt har stilt i Oslo i mange år, uten å få gjennomslag. Når Stavanger gjør slike fornuftige vedtak på kollektivtrafikk-fronten, hvordan står det til med hensyn til svømmehaller og bad i samme by?

Bydel Grünerløkka skulle hatt 3 - 4 svømmehaller

Svaret er at Stavanger, i følge kommunens hjemmesider, har 7 svømmehaller pluss ett utendørs bad. Ett mindre enn Oslo! Forskjellen er bare at Stavanger har omlag 142 000 innbyggere, Oslo har 710 000.

Oslos befolkning er med andre ord nøyaktig 5 ganger så stor som Stavangers. Skulle Oslo matche Stavanger skulle byen hatt 35 svømmehaller og bad.

Bydel Grünerløkka, som er litt under halvparten så stor som Stavanger, skulle hatt 3 - 4 svømmehaller.

Ekstremt bad-underskudd

Flere steder i Oslo lærer nesten bare halvparten av barna seg å svømme innen fjerde klasse. Publikum som ikke er så heldige å bo i nærheten av Bøler-, Furuset, Holmlia, Nordtvet, Romsås, Økern og Manglerud bad, har små muligheter til å hygge seg i bad i sitt nærmiljø.

Sånn er det, og sånn skal det bli, hvis ikke flere enn Rødt ønsker å gjøre noe med det ekstreme bad-underskuddet.

Som om dette ikke var nok velger byen å stenge samtlige innendørs bad i sommer, så nær som Manglerud bad. Vi funksjonfriske kan også velge å hoppe i sjøen, men personer med funksjonsnedsettelse ville nok gjerne hatt flere åpne bad.

Powered by Labrador CMS