DEBATT

Ronja Vinneng og Vålerenga-fans på fotballkamp.
Ronja Vinneng ønsker å takke Vålerenga for alle følelsene klubben har satt i gang i henne og familien.

– Du får meg til å gråte og le. Hundreogti ganger hurra for Vålerenga!

Du får meg til å juble av glede, hoppe, smile, le og gråte gledestårer. Jeg synger meg hes for deg. Du får meg til å skrike, banne og gråte. Du gjør meg nervøs. Du gjør meg irritert. Du gjør meg glad.

Publisert

Kjære Vålerenga!

Det er slitsomt å være glad i deg. Det blir mange skuffelser og nedturer hver sesong, men alt glemmes når det går bra. Du vet at «vi vil alltid værra her».

Du får meg til å juble av glede, hoppe, smile, le og gråte gledestårer. Jeg synger meg hes for deg. Du får meg til å skrike, banne og gråte. Du gjør meg nervøs. Du gjør meg irritert. Du gjør meg glad.

«Vi står sammen, og kjemper, og vinner til slutt» Jeg håper at vi får se deg vinne igjen snart, Vålerenga.

Fantastisk stadion

Både familie og venner deler entusiasmen. Du er vår underholdning, selv om kvaliteten varierer. Du er et samtaleemne som stadig dukker opp når jeg snakker med folk. Sønnen til ei venninne spurte meg nylig om han kan bli med på kamp.

Du har fått mange nye supportere, Vålerenga. Små håpefulle. Trolig blir de fremtidens helter på Østblokka. Kanskje en tur innom MiniKlanen først.

Som tenåring gikk jeg ofte på kamper på Ullevaal stadion. Det var helt fantastisk å ha stadion i nabolaget mitt. Jeg kunne tusle ned til alle hjemmekampene.

Vi pynter oss

Jeg meldte meg inn i Klanen og reiste rundt som syngende supporter. Kjære Vålerenga - vi synger, og «for oss er dette selve livet».

Jeg har fulgt deg tett og vært trofast patriot over halvparten av livet mitt. Pappa tok meg med på både Ullevaal og Jordal. Vi er en familie som setter pris på både fotballen og hockeyen.

Mine egne barn gleder seg til hver kamp vi ser sammen på stadion. De fikk sine første sesongkort lenge før meg. De pynter seg med drakt og skjerf (tusen takk, Ikaros!).

Fortjener en hyllest

«Vi ser på Vål ‘enga i all slags vær. Vi dresser oss opp i kule klær». Tradisjonen føres videre. I vinter tok jeg med barna på Jordal for første gang. Det ga mersmak, og det tok ikke lang tid før vi satt der igjen.

Jeg gleder meg til å se gutta på isen, men først skal vi heie fram de kongeblå på gressmatta. På lørdag 29.juli skal vi feire deg på stadion, Vålerenga. «Unge som gamle, samles på ny!»

Klubben i mitt hjerte fortjener en hyllest på 110-årsdagen.

 

Powered by Labrador CMS