Vålerenga jubler etter cupgullet etter NM-finalen i fotball for kvinner mellom Sandviken og Vålerenga på Ullevaal Stadion i fjor.

Vålerenga-damene åpner hjemme mot Stabæk. Toppserien får et helt nytt format

21. mars serieåpner fjorårets cupmester for kvinner, Vålerenga, hjemme mot Stabæk. Den siste helga i juni blir det fotballfest mot trønderne på Valle for både damer og herrer.

Publisert

Etter en måneds ferie har eliteserielagene for både damer og herrer i fotball så smått begynt å forberede seg til årets sesong. I midten av mars braker det løs for damene, mens gutta må vente til første helga i april før de kan ta fatt på en lang og spennende sesong.

Etter et noe skuffende fjorår, cupmesterskapet til tross, er Vålerenga-damene klare for å slå tilbake når fotballen igjen begynner å rulle den nest siste helga i mars. For spillerne i kongeblått starter moroa mandag 21. mars. Da tar Oslos stolthet i mot naborivalene fra Stabæk.

Festhelg mot Rosenborg

For herrefotballen er den store festdagen 16. mai. Damene spiller ikke kamper denne dagen, men møter regjerende norgesmester Rosenborg til storoppgjør på Lerkendal.

Og for Vålerenga-fans har mai også en annen godbit å by på.

Den siste helga i mai kommer nemlig trønderne fra Rosenborg på besøk med både dame- og herrelaget til Oslo øst og Intility arena. Da kan det bli en festhelg i to akter ute på kunstgresset på Valle.

Først ut er kvinnene lørdag 28. mai, mens gutta møtes til dyst på søndagen. Da burde alt ligge til rette for en feiende flott fotballhelg på østkanten.

I forfjor kunne Vålerenga feire seriegull. I år bør ambisjonene ikke være dårligere.

Første del av sesongen for damene avsluttes borte mot Kolbotn 27. august.

Nytt serieoppsett for damene

Årets sesong gir for øvrig et helt nytt serieoppsett for damene. Tanken var å innføre ordningen allerede i fjor, men dette ble utsatt grunnet korona.

Det nye er at serien splittes i to etter at alle lag har møtt hverandre to ganger.

Fra september deles dermed serien inn i et toppsluttspill med de fire beste lagene og et nedrykkssluttspill hvor lagene møtes to ganger hver.

Vinneren av sluttspillet er seriemester og kvalifisert til Champions League. Den som får andreplassen skal spille «play off» om den siste Champions League-plassen de årene Norge har to plasser i turneringen.

Her finner du serieoppsettet for Toppserien.

Powered by Labrador CMS