Trond Aksel Jørgensen (57) er nominert som årets kassamann av mange av kundene sine.

Kundene mener Trond hos Joker i Schweigaards gate er Norges hyggeligste

Når ukebladet Hjemmet skal kåre årets kassamann eller kassadame, er kundene i Gamlebyen ikke i tvil. Hederen bør tilfalle Trond Aksel Jørgensen hos Joker.

Publisert

Ukebladet Hjemmet skal kåre årets kassamann eller kassadame. Og Trond Aksel Jørgensen (57) hos Joker i Schweigaards gate har fått mange stemmer etter at han ble foreslått.

Trond gjør alt mulig av arbeid i butikken som ligger på hjørnet av Schweigaards gate og Oslo gate. Der har han jobbet i 24 år. Det betyr at han har tatt vare på mange av kundene siden de var små barn, og sett dem vokse opp.

Har sett kundene vokse opp

— Jeg kjenner mange rundt her. Jeg har sett kundene våre, i hvert fall noen av dem, helt siden de var små barn. Butikken ligger slik til at det kommer mange slags folk innom og handler. Noen som har flyttet fra Gamlebyen kommer tilbake for å handle i helga, forteller Trond Aksel Jørgensen.

Han forteller også at mange kunder tar seg tid til å prate på handleturen, og at kundene ser på praten som like nødvendig som maten de har handlet.

Trond liker kundene sine, og er glad for at han har en jobb hvor han kan møte mye forskjellige mennesker. At kundegruppen ar sammensatt er noe han setter stor pris på.

Joker i Shweigaards gate er en typisk nærbutikk. En god nærbutikk fungerer også som en sosial møteplass i gata.

Hyggeligste kassamann

Det var Hedda Bjerén som først foreslo Trond som årets kassamann.

— Da jeg så at Hjemmet ville kåre årets kassamann, tenkte jeg på Trond hos Joker. Han er alltid hyggelig og gir alltid god service. Han pakker varene dine før du får tenkt deg om. Han er i godt humør, han prater og kjenner igjen kundene sine. Han er den hyggeligste kassamann jeg har møtt. Jeg har forstått at det er mange rundt her i Gamlebyen som setter stor pris på Trond, sier Bjerén.

Oppfordringen fra Bjerén om å nominere Trond som årets kassamann er det stadig flere av kundene i Schweigaardsgate som tar.

Følger en god tradisjon

Trond Aksel Jørgensen følger opp en god gammel tradisjon hvor kassamannen eller kassadamen i nærbutikken var en sentral person i lokalmiljøet. En som stille visste hvem som kom innom butikken for å lette sitt hjerte, hvem som kom for å få siste nytt, og også visste hvem som kjøpte ukeblader hver tirsdag.

Powered by Labrador CMS