— Vi vil ha et svar fra kommunen og ha tillatelsen på plass så fort som mulig, sier daglig leder ved Grønlands Torg Frukt og Grønts, Hawal Said.

Hawal frykter han må legge ned butikken sin på Grønland. I dag møtte folk opp for å støtte ham

Utenfor Grønlands Torg Frukt og Grønt dukket flere opp for å vise sin støtte til butikken, som nå frykter at de må stenge dørene. — Det er 40 ansatte her som er redde for å miste jobben sin, forteller butikkeier Hawal Said.

Publisert

Etter at Grønlands Torg Frukt og Grønt fikk beskjed fra plan- og bygningsetaten om at det aldri var søkt om brukstillatelse eller avkjøringstillatelse for lokalet, har butikkeier Hawal Said vært bekymret for at de kanskje må stenge den populære dagligvarebutikken.

Tirsdag arrangerte Grønland Torgs Senterforening en støttedemonstrasjon for å bevare butikken i Smalgangen.

— Denne butikken er viktig for hele Oslo

Her dukket det opp flere mennesker for å høre Hawal Said holde appell om hvorfor butikken er viktig for både nabolaget, de ansatte og resten av byen.

— Vi vil vise kommunen hvor viktig denne butikken er for hele Oslo. Det er 40 ansatte her som er redde for å miste jobben sin, forteller Said.

— Det varmer å se så mange dukke opp for å støtte butikken.

Krever et svar

Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG) har tidligere sagt at butikken skal få fortsette, og har forsikret at kommunen vil finne en løsning.

— Det er ingen i kommunen som vil butikken til livs, men her har det vært flere hensyn å ta og vareleveringssituasjonen har ikke vært god nok i et område hvor barn leker og veldig mange folk ferdes, sa hun til Avisa Oslo.

— Gjennom bilfritt byliv har vi nå fått på plass en ny vareleveringsløsning som straks er klar til å åpnes, sa Marcussen.

Men Said mener politikerne tar seg litt for god tid.

— Vi vil ha et svar fra kommunen og ha tillatelsen på plass så fort som mulig. Det har gått lenge nå, sier den daglige lederen av butikken.

  • Les også:

Naboer kritiserer søppel og varelevering

Også naboer mener at butikkens vareleveringssituasjon har vært problematisk, der varelevering tar opp plass i en gate som benyttes av både barn og handikappede.

Noen naboer VårtOslo har pratet med har også reagert på søppel fra butikken, som blir plassert i gaten.

Hawal Said sier at butikken følger alle regler og retningslinjer.

— Vi har varelevering fra kl. 06 til 11. Det er lov, svarer Hawal Said.

— Det er heller ikke sant at det er søppel fra oss i Smalgangen. Folk må gjerne komme og se og ta bilde, sier den daglige lederen til VårtOslo.

— Vi presser papp i en pall og setter det ut når Franzefoss kommer for å plukke det opp, og vi har traller vi fyller søppel på, påpeker han.

— Det er jo regulert med bom

Thomas Aakerman driver nabobutikken Noe For Enhver, og har møtt opp på støttedemonstrasjonen.

Thomas Aakerman driver butikken Noe For Enhver.

Han har drevet butikk på Smalgangen siden gatens oppstart for 30 år siden, og synes det er rart at kommunen først nå påpeker at brukstillatelse og avkjøringstillatelse aldri har blitt søkt om.

— Man må se det i sammenheng med det som skjer med arbeidet under broen og rundt Olafiagangen. Det er vel også enkelte naboer som mener det er mye varetransport, men det er jo regulert med bom, sier Aakerman.

— Setter utrolig stor pris på de som støtter oss

Hawal Said er rørt over dagens oppmøte. Også byrådsleder Raymond Johansen (Ap) var invitert, men dukket ikke opp.

— Han hadde vel andre planer i dag. Men i morgen skal jeg levere underskriftskampanjen til ham. Jeg håper det kan hjelpe, sier Said.

Grønlands Torg Frukt og Grønt ligger i Smalgangen på Grønland.

Nesten ti tusen mennesker har skrevet under på underskriftskampanjen om å bevare grønnsaksbutikken.

Said ønsker nok en gang å takke alle som har støttet butikken gjennom de siste ukene.

— Det varmer, og vi setter utrolig stor pris på de som stiller opp og støtter, fra både naboer og kunder fra hele Oslo.

Powered by Labrador CMS