Frelsesarmeen gir ikke opp planene om nytt hovedkvarter på Ensjø. F.v. Jan Peder Fosen, Geir Smith-Solevåg, Knud David og Lisbeth Welander, Bente S. Gundersen og Knut Haugsvær.

Frelsesarmeen får støtte fra samtlige partier i Gamle Oslo. Ber om ny vurdering av byggesøknad for nytt hovedkvarter på Ensjø

— Vi er kjempeglade for støtten fra bydelspolitikerne, sier Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen. Et enstemmig bydelsutvalg i Gamle Oslo ber nå plan- og bygningsetaten gjøre en ny vurdering av Frelsesarmeens byggesøknad på Ensjø.

Publisert

Frelsesarmeen vil være der folk er. Derfor ønsker vi å etablere vårt nye hovedkontor med nærkirke på Ensjø, sier Frelsesarmeens kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg til VårtOslo.

Plan- og bygningsetaten (PBE) har gitt tommelen ned for byggesøknaden i forbindelse med Frelsesarmeens plan om å flytte hovedkontoret til vis-a-vis Ensjø T-banestasjon.

— Frelsesarmeens planer tetter behovshull

— Vi har respekt for at plan- og bygningsetaten tar sin del av samfunnsoppdraget ved å sørge for at det bygges flere boliger. Men det er opp til politikerne å sørge for at byen også er et bra sted å bo, sier Smith-Solevåg.

Til høyre sees det lyse tilbygget Frelsesarmeen ønsker å bygge og koble med det eksisterende bygget i Ensjøveien 23B. Det ligger vis-a-vis Ensjø T-banestasjon.

Frelsesarmeen vil nå klage på avslaget fra plan- og bygningsetaten. Og klagen får støtte fra samtlige partier i bydelsutvalget. Som også understreker poenget med at Ensjø må være et godt sted å bo.

— Frelsesarmeens planer vil være et bidrag til tette behovshull som utbygging i tråd med de overordnede planene for området foreløpig ikke har sikret godt nok, heter det i enstemmig vedtak fra byutviklingkomitéen i bydel Gamle Oslo.

— Bør tillate avvik fra boligformål

Med formuleringen "de overordnede planene for området ikke har sikret godt nok" sikter bydelspolitikerne til at utbyggingen på Ensjø ikke har lykkes med å anlegge grøntområder og møteplasser for menneskene i delbydelen.

— Et avvik fra boligformål bør tillates på denne tomten da området Ensjø for øvrig har svært stor utbygging av boliger samtidig som etableringen av grøntstruktur og sosial infrastruktur henger etter, står det i vedtaket fra samtlige partier i byutviklingskomitéen.

Vedtaket fra bydelspolitikerne kan vanskelig leses som noe annet enn krass kritikk av utbyggingen på Ensjø. Boligblokkene har skutt i været, mens møteplasser for menneskene uteblir.

— Ensjø har behov for møteplasser

VårtOslo har skrevet en rekke saker om hvordan beboere føler seg lurt etter at flere grøntområder ikke er blitt anlagt. I takt med innflyttingen har også behovet for idrettstilbud til barn- og unge vokst.

— Bydelsutvalget mener at Ensjø-området har et klart behov for møteplasser, flere tilbud for barn og unge og hall- og banekapasitet for idrettsaktivitet, heter det i bydelsvedtaket.

I Frelsesarmeens byggeplaner, som nå altså har fått nei fra PBE, ligger det inne en større gymsal, forklarer Geir Smith-Solevåg.

— Ja, i underetasjen på hovedbygget er det planlagt en så stor gymsal som lokalene tillater. Denne er planlagt bruk til blant annet aktiviteter for barn og unge, sier kommunikasjonssjefen i Frelsesarmeen.

  • Plan- og bygningsetatens avslag til Frelsesarmeen kan du lese ved å klikke HER.
  • Vedtaket fra byutviklingskomitéen i Gamle Oslo bydelsutvalg kan du lese ved å klikke HER.
Powered by Labrador CMS