Pontus Finstad
Pontus Finstad og Vålerenga kom langt på etterskudd i kampen om et seriemesterskap, etter tapet mot Storhamar lørdag ettermiddag.

Helsvart hockeydag senket Vålerengas drøm om seriegull: – Nå er det tungt

Med fjorten poeng ned til Storhamar forsvant Vålerengas mulighet til et seriemesterskap etter tapet mot erkerivalen lørdag ettermiddag. – Nå må vi konsentrere oss om å sikre andreplassen, sier kaptein Martin Røymark.

Etter å ha fått en skikkelig karamell på trynet borte mot Sparta torsdag kveld, skulle Vålerenga hockey forsøke å reise kjerringa hjemme mot erkerival og tittelkjempende Storhamar lørdag ettermiddag.

Det ble med et hederlig forsøk. Men til slutt måtte gutta i kongeblått se seg slått 6-1 av erkerivalen. Dermed forsvant nok også muligheten til å ta hjem årets seriemesterskap, da østkantklubben nå ligger hele 14 poeng bak de gule og blå fra Hamar.

Total kollaps

Etter å ha spilt jevnt med erkerival Storhamar i to perioder, kollapset Vålerenga i den siste perioden. Med fire baklengsmål og ingen i motstanderens bur, ble resultatet til slutt et sviende tap.

– Akkurat nå føles det tungt og helsvart. Vi kollapser totalt i den siste perioden, sier en klart skuffet lagkaptein Martin Røymark til VårtOslo etter lørdagens ydmykende tap.

Mika Partanen
Mika Partanen og resten av Vålerenga-spillerne var langt nede etter lørdagens ydmykende tap mot erkerival Storhamar.

Verken han eller hovedtrener Fredrik Andersson har noen god forklaring på hvorfor det kollapser som det gjør.

– Hadde jeg hatt noen god forklaring hadde jeg selvfølgelig forsøkt å gjøre noe med det  under kampens gang, påpeker Andersson.

Seriegullet røyk

Etter en god start på sesongen har Vålerenga-fansen etterhvert fått tro på at det i år har vært mulig å kjempe om seriegull for østkantens iskrigere. Etter to tunge tap, mot Sparta og Storhamar denne uka, er nok det toget gått.

– Det var seriegullet som røyk i dag. Nå må vi konsentrere oss om å sikre andreplassen, mener kaptein Røymark.

Storhamar-keeper Markus Stensrud hadde en god dag på jobb i Storhamar-målet. Det samme kan ikke sies om hans keeper-kolllega Tobias Breivold hos Vålerenga.

Han kjenner nå presset fra Stavanger på tredjeplass i nakken.

– Nå må vi alle gå i oss selv, og finne tilbake til det nivået vi har holdt tidligere i sesongen. De siste kampene har vi langt fra spilt godt nok, er dommen fra veteranen.

Ingen drømmestart

Hjemmelaget måtte helst vinne lørdagens kamp for å ha en mulighet til å ta igjen hamarsingen i kampen om årets seriemesterskap, men kampen fikk den mest mulig elendige starten da fjorårets Vålerenga-spiller Andreas Martinsen sendte gjestene i ledelsen etter snaut et og et halvt minutt.

Fredrik Andersson
Vålerengaa-trener Fredrik Andersson var lite fornøyd med det gutta hans viste på isen i førsteperioden lørdag.

Den vonde starten ble så nesten enda verre da Mathis Olimb, etter vel seks minutters spill, pådro seg to minutter i fryseboksen. Heldigvis for de kongeblå vartet Tobias Breivold opp med flere gode redninger, slik at gjestene fra mjøsbyen ikke fikk økt ledelsen ytterligere.

Utover i perioden virket det som om hjemmelaget frisknet noe til, men da de ikke klarte å skape sjanser selv i overtall, ble det vanskelig å få en utlikning før lørdagens første pausesignal lød.

Dermed kunne gjestene i gult og blått gå til pause med en fortjent ledelse.

Effektiviteten manglet

Etter at Mathis Olimb hadde pådratt seg ettermiddagens andre utvisning rett før første pausesignal, måtte de kongeblå starte midtperioden med en mann mindre på isen. Den oppgaven klarte derimot hjemmelaget å løse med glans, og burvokter Breivold ble mer eller mindre arbeidsløs i undertallsperioden.

Med samtlige spillere tilbake på isen starta østkantgutta jakten på en etterlengtet og tidlig utlikning, men noe stort trykk mot målet til Storhamar-keeper Markus Stensrud lot vente på seg. Selv ikke da gjestene fra mjøsbyen pådrar seg to utvisninger på løpende bånd, klarte Fredrik Anderssons gutter å få gummiskiva inn i nettmaskene.

Spillemessig ble midtperioden en god opptur for Vålerenga-spillerne, men når du ikke tar sjansene i overtall eller med like mange spillere på isen, hjelper det lite å spille bedre enn i starten av kampen.

Christopher Bengtsson
Christopher Bengtsson og Vålerenga slet med å finne veien til nettmaskene lørdag.

Storhamar hadde heller ikke mye å komme med i midtperioden, men med tre og et halvt minutt igjen å spille, kunne Martin Rønnild dundre inn 2-0 bak Vålerenga-keeper Breivold.

To minutter senere, med et minutt igjen av perioden, skulle Mika Partanen dog tenne et lite håp hos hjemmefansen, da han kunne sette dagens første redusering bak Stensrud i Storhamar-målet.

Dermed hadde hjemmelaget alt å spille for før den siste perioden satte i gang.

Total ydmykelse til slutt

Med en noe oppløftende midtperiode i kroppen, var det offensive hjemmespillere som kom på banen til lørdagens siste tjue minutter. Nesten øyeblikkelig fikk iskrigerne også muligheten til å spille i to minutter med en mann mer på isen, men nok en gang manglet det kvalitet på Sota-guttas overtallsspill.

Gjestene fra Hamar fortsatte på sin side å ta vare på de mulighetene som åpenbarte seg i løpet av kampens 60 minutter, og med kvarteret igjen å spille kunne Martin Rønnild sette sin andre puck for dagen bak Tobias Breivold.

Mathis Olimb
Kenneth Pappalardo Gulbrandsen og Storhamar kjempet Mathis Olimb og Vålerenga i senk lørdag ettermiddag.

Og tre minutter senere slapp Breivold, som på ingen måte hadde sin beste dag i Vålerenga-målet, inn kveldens fjerde puck etter et løst skudd fra gjestenes Andreas Dahl.

For å gjøre ydmykelsen for erkerival ekstra total skulle også Storhamar denne gangen sette en femte puck og en sjette puck i Vålerenga-målet. Heller ikke her var Tobias Breivold patent.

Dermed ble det en helsvart ettermiddag for hjemmefansen, som nok må finne seg i å innse at det per i dag er langt opp til erkerivalen kvalitetsmessig.

Vålerenga - Storhamar = 1 - 6 (0-1,1-1,0-4)

Jordal Amfi

5287 tilskuere

Hovedommere: Karl Johan Marcus Vinnerborg / Roy Stian Hansen

1.per: 0-1 (01.26) Andreas Martinsen (Jacob Berglund / Martin Rønnild)

2.per: 0-2 (36.23) Rønnild (Martinsen) 1-2 (38.52) Mika Partanen (Mathis Olimb / Martin Røymark)

3.per: 1-3 (44.59) Rønnild (Martinsen) 1-4 (47.22) Andreas Dahl (Martin Johnsen / Stefan Espeland) 1-5 (53.56) Eirik Salsten (Patrick Thoresen / Peter Quenneville) 1-6 (56.11) Salsten (Thoresen)

Utvisninger: VIF: 4x2min SIL: 7x2min