Vålerenga-keeper Steffen Søberg takker av etter ti sesonger mellom stengene på Jordal Amfi.

I ti sesonger voktet han Vålerenga-buret. Nå får ikke Steffen Søberg (28) være med videre

Etter ti sesonger og 494 kamper for Vålerenga hockey må keeper Steffen Søberg fra neste seong finne seg en ny klubb å spille for. — Dette er trist. Men jeg ønsker å takke supporterne for all støtte, sier 28-åringen.

Publisert

I løpet av sine ti sesonger i Vålerenga har Steffen Søberg (28) vært med på nok av både opp og nedturer med klubben.

Etter en skuffende sesong både personlig og for klubbens del, er tiden i Vålerenga over for 28-åringen. Tirsdag ble det kjent at østkantlaget ikke vil forlenge keeperens kontrakt på Jordal.

— Jeg har vel hatt en ujevn sesong

— Det er selvfølgelig trist å ikke være en del av klubbens planer videre. Jeg har fått være med på ti utrolige sesonger i Vålerenga. Det har vært noen spennende og givende år, sier Søberg til klubbens hjemmesider.

Nyheten kom kanskje ikke som lyn fra klar himmel, etter at 28-åringen har hatt en svært trøblete sesong med skade og sykdom. Samtidig har unggutten Tobias Breivold dukket opp som en reell utfordrer i VIF-buret den siste sesongen.

— Jeg har vel hatt en ujevn sesong akkurat som resten av laget, sa Søberg til VårtOslo tidligere i vår.

Unggutten Tobias Breivold har mer eller mindre blitt Vålerengas førstekeeper denne sesongen.

Noe overraskende er det likevel at avgjørelsen kommer nå, i og med at klubben mangler både sportslig leder og hovedtrener.

Både Frikk Juell og Espen "Shampo" Knutsen trakk seg fra sine stillinger ved sesongslutt.

— Jeg ønsker å takke Klanen

Selv om Søberg er lei seg for å forlate norsk hockey mestvinnende klubb gjennom historien, er keeperen raus med skryten til lagets supportere for den støtten de gir spillerne både på hjemme- og bortekamper.

Steffen Søberg med et karrakteristisk seiershopp under hyggeligere omstendigheter.

— Jeg ønsker å takke alle som har gitt meg muligheten disse årene, alle lagkamerater, ledere og de i støtteapparatet rundt laget, sier Søberg.

— Til sist ønsker jeg å takke supporterne våre og Klanen. Støtten dere gir oss fra tribunen har alltid betydd veldig mye for meg, sier burvokteren.

Hvor ferden går videre for målvakten, som i 2011 ble draftet til den amerikanske juniorligaen, vites ikke.

Det går dog ubekreftede rykter om at han allerede skal være i samtaler med Stjernen om en kontrakt med Fredrikstad-klubben neste sesong.

Powered by Labrador CMS