En mann ble alvorlig skadd i en skyteepisode ved Hersleb skole på Tøyen lørdag kveld. En mann er pågrepet i Sverige, siktet for drapsforsøk.

Politiet tror skyting ved skole på Tøyen kan være narkotikarelatert

En mann ble alvorlig skadd i en skyteepisode ved Hersleb skole på Tøyen lørdag kveld. Politiet tror skytingen kan være relatert til en konflikt og mulig narkokriminalitet.

Publisert

Det sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NRK.

– En av våre teorier er at denne skytingen har en relasjon til en konflikt og eventuelt er knyttet til narkotikakriminalitet, sier hun til rikskringkasteren.

– Alvorlig sak

Metlid understreker samtidig at det er for tidlig å konkludere med årsak til skyteepisoden.

Mandag kveld ble en mann pågrepet i Sverige og siktet for drapsforsøk i forbindelse med skytingen. 

Politiet har bedt svensk politi om å få ham utlevert til Norge.

– Det er en alvorlig sak, og vi har bedt svenskene om å få ham til Oslo så fort som mulig, sier Metlid.

Samtykker til utlevering

Mannens forsvarer, Anne Marstrander-Berg, sier til NTB at hennes klient har samtykket til utlevering til Norge. Eksakt når dette skjer er ikke avklart ennå.

I en pressemelding tirsdag ettermiddag opplyser Oslo politidistrikt at utlevering trolig vil skje om få dager. Her informerer de også om at mannen som er pågrepet er norsk statsborger, og det heter videre at det er straffehistorikken til de involverte som kan tyde på at hendelsen er knyttet til narkotikakriminalitet.

– Nå venter vi på den formelle beslutningen i Sverige, men ettersom han samtykker bør det gå raskt. Vi forventer at det kanskje blir avhør i morgen, sier Marstrander-Berg.

Forsvareren vil foreløpig ikke kommentere hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

Heller ikke mannen som ble skutt er foreløpig avhørt. Politiet håper på å få avhørt ham i løpet av dagen. Metlid utelukker ikke at det vil bli flere pågripelser.

Etterforsker koblinger til utlandet

Fordi den siktede ble pågrepet i Sverige, er det naturlig for politiet å etterforske om saken kan ha tilknytning til utlandet, for eksempel til Sverige.

Det opplyser politiadvokat Henrik Rådal til NRK.

Oslopolitiet forteller også at de ikke kan utelukke at flere blir pågrepet.

Powered by Labrador CMS