Overblikket

Oslo 20230329. Vålerengas Mathis Olimb i aksjon under den 6. semifinalen under NM sluttspillet for menn ishockey mellom Vålerenga og Storhamar på Jordal Amfi.
Ja, vi har syntes den godeste Olimb har vært litt for glad i pucken innimellom, men her kom han med et par skikkelige røverpass.

Kan Vålerenga ishockey klare tre gode perioder?

Lørdag dro Vålerenga den lange veien til Lillehammer for å tukte nettopp Lillehammer. Stor kudos til Mathis Olimb. Det varmer å se at han også kan slippe fra seg pucken i ny og ne.

Lørdag dro Vålerenga den lange veien til Lillehammer for å tukte nettopp dem, Lillehammer. Det holdt med et skrik, men det var en ingen sliteseier, snarere enn et enormt gavebord fra vertene sin side. Vålerenga vant 2-1 og man skulle tro det var over og ut for ytterligere kommentarer.

Men selvfølgelig ikke.

Coach Fredrik Andersson kom nylig i en eller annen sammenheng med at han (naturlig nok) ønsket seg tre gode perioder (i en og samme kamp). Han ytret også et ønske om å få se fullt fokus i 60 minutter. De ønskene fikk han heller ikke innløst lørdag ettermiddag.

Vålerenga eide

For Vålerenga eide de første 10-12 minuttene. Ja, de eide alt annet enn måltavla. Pucken var knapt nok ute av Lillehammers sone og Vålerenga ledet skuddstatistikken med åtte skudd. Litt flaut at ingen av dem gikk inn, Vålerenga skjøt Lillehammers målvakt god, langt bedre enn han er.

Og som det merksnodig ofte går når Vålerenga får et fotfeste og et overtak – like forbanna kommer det et drittmål imot. Hadde Lillehammer hatt supportere hadde de sikkert rakna nå og ment at målet var det vakreste nord for Sydpolen dette tiåret.

Et par skikkelige røverpass

Christopher Bengtsson og Tommi Taimi ordnet Vålerengas scoringer, og spesielt Tommi Taimi sin scoring var av det vakre slaget. Også stor kudos til Mathis Olimb som plukket med seg 0+2, det varmer å se at han også kan slippe fra seg pucken i ny og ne.

Ja, vi har syntes den godeste Olimb har vært litt for glad i pucken innimellom, og akkurat i det vi kanskje tenkte på å bitche litt om det så stjeler han fra oss retten til å ytre oss om det med et par skikkelige røverpass.

Bengtsson har for øvrig fått opp dampen skikkelig, tolv poeng på elleve kamper er en grei start, får vi se ham med to poeng i snitt per kamp da? Det er lov å håpe, og dere som rope som våryre kolibri «katta i sekken» kan bare gå stille ut bak låven og ende det.

Dagens rose

Dagens rose går til forbundet som etter Overblikkets «avsløringer» om at nettsidene dets ikke var oppdaterte fikk fikset på akkurat det. Oppdatering. Vi sender over en virtuell rose, og registrerer at det innimellom nytter å syyyte litt, og ikke bare for galleriet.

Rett skal være rett.

Og mens vi er i det romantiske hjørnet; klubbens nettsider har virkelig kommet seg opp av gjørma. Det gikk ikke over natta, det har tatt tid, og det er greit. Babysteps får deg også til målet.

Vi bøyer oss i hatten!

God natt Vålerenga, hvor enn du er…

 

Powered by Labrador CMS