Oslo 20240319. Vålerenga jubel etter scoring av Mathis Olimb i tredje kvartfinale i NM ishockey mellom Vålerenga og Stjernen på Jordal Amfi.Foto: Lise Åserud / NTB
Med to scoringer av Mathis Olimb var det aldri noen tvil om at Vålerenga skulle ta sin tredje strake kvartfinale-seier mot Stjernen.

Mathis Olimb og Vålerenga med målkalas mot Stjernen. På god vei mot semifinale

I forrige kvartfinale måtte Vålerenga slite seg til en 5-4 seier over Stjernen. Men i den tredje semin`n var det aldri noen tvil om hvem som var best. Og den som briljerte mest av alle var hjemmelagets Mathis Olimb.

Med tre seire på tre kamper mangler Vålerenga bare å vinne i den neste og fjerde kvartfinalen mot Stjernen.

Da er østkantlaget best av sju kamper og i semifinale. Og kanskje ett steg nærmere en finalekamp om kongepokalen.

3 x Olimb

Stjernen tok ledelsen 1-0 allerede etter fire minutter i 1. periode. Men under to minutter senere var Mathis Olimb sist på pucken og utlignet for Vålerenga.

Og det skulle bli mer Olimb og Vålerenga og lite Stjernen resten av kampen. Til slutt sto det 7-1 til oslolaget. Der tre av scoringene var signert nevnte Olimb.

- Vi vet at hver kamp i en slik serie blir tøffere og tøffere, sa Martin Røymark til VIF Hockeys nettside før kampen.

Oslo 20240319. Vålerengas Mathis Olimb med scoring på Stjernes målvakt Laban Byrkjeland i tredje kvartfinale i NM ishockey mellom Vålerenga og Stjernen på Jordal Amfi.Foto: Lise Åserud / NTB
Vålerengas Mathis Olimb med en av sine tre scoringer mot Stjernen.

Stjernen var foran 13-5 i skuddstatistikken etter første periode, men i målprotokollen sto det 2-1 til VIF.

Klikk-klakk og 4-1

I midtperioden var hjemmelaget bedre, og de fortsatte å være klart mer effektive enn gjestene. Sebastian Johansen økte til 3-1 på en kontring etter 26 minutter, og han har dermed scoret i alle de tre kvartfinalekampene.

Vålerenga hentet fram festhockey da ledelsen ble økt til tre mål på tampen av 2. periode.

Klikk-klakk-spillet fintet Stjernen-keeper Kasper Byrkjeland fullstendig ut, og Olimb kunne sette inn 4-1 i korthjørnet.

Oslo 20240319. Vålerenga trener Fredrik Andersson i tredje kvartfinale i NM ishockey mellom Vålerenga og Stjernen på Jordal Amfi.Foto: Lise Åserud / NTB
Engasjert Vålerenga-trener Fredrik Andersson fikk se laget sitt i en helt annen kamp enn forrige kvartfinale.

Vålerenga havnet i overtall to ganger tidlig i tredje periode, og den andre gangen skulle det lykkes vertene å punktere kampen. Christopher Bengtsson scoret på pasning fra Mark Auk, som noterte sitt tredje målpoeng i kampen.

Luften var gått ut av gjestene i siste periode, og VIF hadde ingen problemer med å kontrollere seieren i havn. Daniel Rokseth og Thomas Olsen la på til 6-1 og 7-1 på tampen.

Frisk foran

I Sarpsborg sikret Frisk Asker seg en viktig 3-0-seier som sørger for at de leder 2-1 sammenlagt i kvartfinalen mot Sparta. Hampus Gustafsson og Mats Frøshaug la grunnlaget for seieren med hver sin scoring i første periode.

Tobias Fladeby punkterte oppgjøret da han gjorde 3-0 tre minutter før slutt. Frisk har dermed vendt til ledelse i kvartfinalen etter å ha tapt første kamp.

Det ble kontrollerte hjemmeseirer for Storhamar og Stavanger, som suser videre mot semifinale.

Serievinner Storhamar slo Lørenskog 5-2 etter litt startvansker, mens Anthony Salinitri scoret to ganger da Stavanger slo Lillehammer 4-1.

Den tredje kampen mot Stjernen ble altså langt enklere enn Vålerenga hadde forestilt seg. Nå er det "matchball" i Fredrikstad i neste kamp.

Og skulle ikke det gå veien for oslolaget, så har Vålerenga flere sjanser før Stjernen klarer å utligne i best av sju kamper.