Det var lange køer utenfor Oslo rådhus under åpningen av Ombruksuka søndag. Den pågår fortsatt.

Hundrevis sto i kø i helgen, torsdag er det «gi bort»-marked: – Varer til det er tomt

– Dette har vært en stor suksess, med masse besøk på alle de små og store arrangementene som er rundt i byen, sier prosjektleder Juliane Salicath Gordner.

Publisert

Som et «grønt» motsvar til salgskampanjen Black Friday/Black Week som preger handelsstanden i hovedstaden denne uken, arrangerer Oslo kommune, ved renovasjons- og gjenvinningsetaten, i disse dager sin egen «ombruksuke» der ombruk, det vil si at produkter eller materialer får et nytt liv innen samme bruksområde, er hovedfokus.

Initiativet startet i Oslo i 2014 og har bredt om seg til flere norske byer siden.

– Ombruksuka har vært en stor suksess, med masse besøk på alle de små og store arrangementene som er rundt i byen. På julemarkedet i Rådhushallen på søndag var det 1700 besøkende innom i løpet av dagen, forteller Juliane Salicath Gordner, prosjektleder for Ombruksuka i Oslo kommune til VårtOslo.

Julemarkedet i Oslo rådhus var et stort brukt-, bytte- og reperasjonsmarked som åpenbart fanget folks interesse.

Folk stimlet sammen i Rådhushallen under søndagens brukt-, bytte- og reperasjonsmarked.

– Ikke på langt nær ferdig

– Uka er ikke på langt nær ferdig. I dag har vi et stort «gi bort»-marked for ski- og vintersportsutstyr på Gamle Munch. Dette er utstyr som er levert inn til gjenvinningsstasjonene i Oslo, og som fortsatt er i veldig god stand, fortsetter prosjektlederen.

– Det starter klokken 15.00 og varer til det er tomt, så her må alle interesserte kjenne besøkelsestiden sin, oppfordrer Salicath Gordner.

– I morgen runder vi av med Grønn Fredag på samme sted, med reparasjonsverksted og bruktmarked for friluftsklær sammen med Turistforeningen. Det er åpent hus for alle som har lyst, sier prosjektlederen.

Det var bra oppslutning om første arrangement under Ombruksuka. Flere er i vente.

Miljøbyråden: – En viktig påminnelse

– Vi er nødt til å ta bedre vare på det vi har, reparere mer og bruke tingene våre lenger. Det er noe av det aller viktigste vi kan gjøre for å ta vare på naturen, hindre forsøpling, forurensing og for å kutte utslipp av klimagasser. I tillegg er det bra for lommeboka for hver og en av oss, uttalte Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, i en pressemelding i forbindelse med oppstart av Ombruksuka.

– Ombruksuka en viktig påminnelse til oss alle om å dempe forbruket, spesielt med det reklametrykket for økt forbruk som er i november. Den er også en gylden anledning til å skaffe seg brukte skatter, og å lære mer om gjenbruk og reparasjon. Jeg er glad for at Oslo kommune kan være en positiv pådriver for et bærekraftig samfunn, fortsatte miljøbyråden.

Powered by Labrador CMS