Oslo 20230516. Egil «Snapper'n» Johansen under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og HamKam på Intility Arena i Oslo tirsdag.Foto: Lise Åserud / NTB
Egil «Snapper'n» Johansen ble hyllet før Vålerengas kamp mot HamKam i vår.

Vålerenga-legenden Egil "Snapper`n" Johansen (61) er død

Han var Bøler-gutten som ble helten for alle Vålerenga-tilhengerne på Stor stå og resten av Bislett. Noen kalte ham klubbens siste bohem. Nå har Egil "Snapper`n" Johansen gått ut av tiden.

Publisert

Den tidligere fotballspilleren Egil Johansen (61) ble diagnostisert med nervesykdommen ALS i fjor. Nå er "Snapper`n" død, opplyser Vålerenga på X/Twitter.

- Vår dypeste medfølelse og tanker går til Egils familie. Hvil i fred, Snapper'n. Du er alltid en av oss, skriver klubben.

To ganger seriemester for Enga

Johansen fikk ALS-diagnosen etter flere turer inn og ut av sykehus. 16. mai i år var han æresgjest under Vålerengas oppgjør med HamKam på Intility arena.

Bøler-gutten fikk kallenavnet "Snapper'n" da han var ishockeykeeper som ung. Han ble av mange sett på som en av de siste bohemene i Vålerenga. 

Kant- og midtbanespilleren ble seriemester to ganger for Vålerenga og spilte to cupfinaler. 

"Snapper`n" fikk 12 landskamper og scoret to mål for Norge.

Begge landslagsscoringene var vinnermål i borteseire i 1984.

Over 140 seriekamper for Vålerenga

 Det ene kom i debutkampen mot Island og det andre mot Egypt. Samme år spilte han for Norge i OL-turneringen i USA.

I sesongen 1988/89 hadde Snapper`n et kortvarig proffopphold i belgiske Beveren. Han returnerte til Oslo og Frigg, før turen igjen gikk innom Vålerenga i 1990 og 1991.

Tilsammen fikk Bøler-gutten over 140 seriekamper for Vålerenga før han la fotballstøvlene på hylla.

Powered by Labrador CMS