Oslo Høyres Eirik Lae Solberg uttrykker at han er skuffet over avgjørelsen som ble tatt under Arbeiderpartiets program- og nominasjonsmøte lørdag.
Oslo Høyres Eirik Lae Solberg uttrykker at han er skuffet over avgjørelsen som ble tatt under Arbeiderpartiets program- og nominasjonsmøte lørdag.

Sterke reaksjoner etter at Ap sa nei til å skrote leilighetsnorm

– Resultatet av standpunktet til Ap er at det bygges færre leiligheter og at de blir dyrere, sier Eirik Lae Solberg (H) i kjølvannet av at Oslo Ap stemte ned forslaget om å droppe leilighetsnormen i Oslo sentrum for en periode. Også Oslo Frp uttrykker seg kritisk.

Publisert

Under Arbeiderpartiets program- og nominasjonsmøte lørdag ble det bestemt at den såkalte leilighetsnormen for boligbygging i Oslo sentrum skal videreføres.

Byrådslederkandidat for Oslo Høyre, Eirik Lae Solberg, sier til NTB at han er skuffet over avgjørelsen.

– Resultatet av standpunktet til Ap er at det bygges færre leiligheter og at de blir dyrere. Unge mennesker uten velstående foreldre er allerede utestengt fra store deler av boligmarkedet i Oslo fordi det er for dyrt.

Solberg hevder standpunktet er usosialt, og at det kommer til å bli vanskeligere for dem som vil inn på boligmarkedet.

– En sinke

– Vi vet at så godt som halvparten av byens husholdninger består av én person. Det de trenger og etterspør, er mindre leiligheter i sentrumsnære områder, sier Oslo Frps førstekandidat Lars Petter Solås.

Han gir Raymond Johansen ros for å ha løftet debatten, men sier at det nå er klart at det bare er de borgerlige som kan endre boligpolitikken.

Høyres stortingspolitiker Mudassar Kapur sier at Ap er en sinke i boligpolitikken både nasjonalt og lokalt.

– Nok en gang vedtar Ap en boligpolitikk som bidrar til boligmangel, økte priser på sikt og stenger flere unge ute av boligmarkedet, sier han.

Powered by Labrador CMS