Innehaver Alessandro Parmeggiani (til h.) sammen med to av de permitterte ved Frogner-restauranten Vineria Ventidue.

Restauranteier Alessandro: - Jeg er helt vanvittig forbanna!

— Jeg er helt vanvittig forbanna! Vi har måttet stenge ned restauranten med umiddelbar virkning etter skjenkestoppen. Det er ikke forsvarlig å drive da. Men trolig kunne skjenkestopp vært unngått.

Publisert

Mye tyder på at skjenkestopp kunne vært unngått hvis man hadde hadde fått ut finger’n og innført koronapass for å bruke diverse tilbud for lenge siden. Og krevet munnbind i offentlige rom for lenge siden.

Myndighetene kunne, om de ville, heller satt et tak på salgsmengde/konsum, dersom ubehersket fyll var det de var redde for.

— Lønnskompensasjonen er for rigid

Det er vel fortsatt lite belegg for å hevde at restauranter har påført mye smitte på grunn av flatfyll. Ordningene er dårlige og vi taper haugevis av penger igjen. Vi må betale for de ti første dagene av permitteringen, mens det burde vært to dager.

Lønnskompensasjon kommer sent og er rigid. Hvem kan holde samtlige i jobb uten gjester som vil komme?

Nå er det blitt slik at kompensasjonsordningen ikke gjelder for oss som driver godt, og som klarer å klore til oss et lite overskudd. På tross av at nedstengningen har gitt millioner i tapte inntekter.

Er det virkelig slik at denne regjeringen kun ønsker å hjelpe de virksomhetene som driver dårlig og uansett ville stått i fare for å måtte lukke dørene? Det er helt galematias og fullstendig idiotisk også fra et arbeidsmarkedsperspektiv.

— Mye av dette er ikke til å tro

Det kan da umulig være smart å straffe dem som driver bærekraftig og klarer å sikre arbeidstakere trygge jobber på lang sikt? Skjønner ikke denne regjeringen at dersom eierne blir betydelig svekket, så vil det gå utover arbeidsplasser?

Så har du NAV. Vi har permittert alle ansatte hos oss. Men det første NAV da gjør er å kaste seg over alle våre permitterte og ber dem se etter arbeid i en annen sektor.

Har ikke disse folka skjønt at hele sektoren blør etter to nedstengte år og at det er fullstendig manko på kvalifisert arbeidskraft allerede?!

Jeg gir meg ende over. Jeg er forbanna! Mye av dette er ikke til å tro.

Powered by Labrador CMS