Testing, isolasjon, smittesporing og karantenesetting for personer som kanskje kan ha omikron-varianten av koronaviruset, skjer som om de har den.
Testing, isolasjon, smittesporing og karantenesetting for personer som kanskje kan ha omikron-varianten av koronaviruset, skjer som om de har den.

Helsevesenet jobber som om omikron-varianten er kommet til byen

Alle smittede og nærkontakter knyttet til smittetilfeller med mistenkt omikron-variant av koronaviruset, behandles nå som om de er smittet av omikronviruset.

Publisert

Dette gjelder for testing, isolasjon, smittesporing og karantenesetting, melder Helseetaten i en pressemelding.

— Laboratoriene screener alle prøver som de får inn for den nye varianten. Ved mistanke blir de sendt videre til sekvensering av laboratoriet. Vi angir på rekvisisjonene om de har reist til utlandet, forteller smittevernoverlege i Oslo, Frode Hagen.

Bydelen følges opp av FHI

Helseetaten opplyser at det jobbes med smittesporing, men at dette kan ta noe tid grunnet størrelsen på utbrudd og mange som skal følges opp.

Etaten viser til utbruddet i bydel Frogner, hvor det er sterk mistanke om omikron.

«Det er jevnlig dialog med Folkehelseinstituttet og bydelen om oppfølging. Det er forventet at det vil komme flere tilfeller i Oslo fremover», skriver etaten i pressemeldingen.

— Hold deg hjemme dersom du er syk

— De med mistanke om smitte med omikron er fulgt opp av smitteteam etter gjeldende regler. Det er viktig å holde seg hjemme om man er syk, ta en koronatest om man har symptomer eller blir bedt om å ta en test av kommunen, og bruke munnbind på kollektivtrafikken, i taxi, på kjøpesentre og i køer til teststasjonen, forteller Hagen.

Det viktigste er å ta koronavaksine, og 3. vaksinedose for de som skal ta den nå.

— Vi er godt i gang i Oslo, og blir ferdige med de over 65 før jul, forteller han.

Powered by Labrador CMS