Nå krever et flertall i bystyret at byrådet gjennomgår saken til Clemens Saers på nytt.

Byrådet tvinges til ny gjennomgang av saken til den voldsutsatte læreren Clemens Saers

Et flertall i bystyret i Oslo beordrer byrådet om en ny gjennomgang av saken til den voldsutsatte læreren Clemens Saers.

Publisert

Det ble klart etter et møte i Kultur- og utdanningsutvalget i Oslo kommune onsdag.

Høyre, Venstre, Frp, KrF, FNB og Rødt stemte for forslaget, mens Ap, SV og MDG stemte mot. Forslaget fikk flertall på grunn av vikarierende utvalgsleder Hallstein Bjerckes (V) dobbeltstemme, melder Utdanningsnytt.

Fikk livsvarige skader

Saers fikk livsvarige skader etter at han i 2014 ble angrepet av en 18 år gammel elev som forsøkte å ta seg inn i klasserommet hans på Oslo Handelsgymnasium, og krevde penger av en annen elev.

Etter hendelsen har Saers vært 25 prosent ufør. Stemmen er gradvis bygget opp igjen fra hvisking til 30 prosent av gammel stemmestyrke. Den nå 68 år gamle pensjonisten har også fått påvist posttraumatisk stresslidelse.

Tapte mot kommunen

Saers fikk yrkesskadeerstatning, men gikk i ettertid også til sak mot Oslo kommune og krevde 250.000 kroner i oppreisning. Han tapte i både tingretten og lagmannsretten, og måtte dekke kommunens utlegg på 193.675 kroner, ifølge Utdanningsnytt som først omtalte saken.

Powered by Labrador CMS