Sist Odd Nerdrum stilte ut flere malerier i Norge var på Astrup Fearnley i 1998, altså nesten 24 år siden. Den gangen ble hans malerier sett av rundt 70.000 personer.
Sist Odd Nerdrum stilte ut flere malerier i Norge var på Astrup Fearnley i 1998, altså nesten 24 år siden. Den gangen ble hans malerier sett av rundt 70.000 personer.

Den kontroversielle malerens første store utstilling i Norge på over 20 år: Odd Nerdrum stiller ut på Tjuvholmen

Han provoserte i 1977 med å male terroristen Andreas Baader som offer. Drøyt ti år senere ble kunst-Norge sjokkert over selvportrett med erigert penis. Nå er utskjelte, hatede, elskede og genierklærte Odd Nerdrum tilbake med utstilling på Tjuvholmen.

Publisert

Odd Nerdrum er genierklært av noen og utskjelt av andre.

Det tekniske talentet er udiskutabelt, men den kunstneriske kvaliteten blir derimot eksperter og anmelderne aldri enige om.

Refusert på fjorårets Høstutstilling

17. mars åpner Christian Ringnes den første separatutstillingen med Nerdrum-bilder hos Fineart på Tjuvholmen. Utstillingen "You see we are blind" er retrospektiv og inneholder over 50 eldre verk av Nerdrum.

Maleriet 'You see we are blind' av Odd Nerdrum. 17. mars åpner utstillingen ved samme navn hos Fineart på Tjuvholmen.
Maleriet "You see we are blind" av Odd Nerdrum. 17. mars åpner utstillingen ved samme navn hos Fineart på Tjuvholmen.

Den kontroversielle kunstneren debuterte på Høstutstillingen i 1967 og har i over fem tiår vist en suveren forakt for modernismen.

Nerdrums uttrykk er klassisk, og elskes av tilhengerne. Men blir ofte sablet ned av kunstkritikere og eksperter.

— Har alltid vært publikumsfavoritt

I fjor ble den snart 78 år gamle kunstneren refusert av Høstutstillingen. Maleriet "Tre menn i en båt" ble i stedet avduket hos Fineart på Tjuvholmen. Til glede for flere hundre fremmøtte.

Sist Nerdrum stilte ut i Norge var på Astrup Fearnley i 1998, altså nesten 24 år siden. Den gangen ble hans malerier sett av rundt 70.000 personer.

— Den dårlige behandlingen fra kunstmiljøet til tross; Nerdrum har alltid vært en publikumsfavoritt, skriver galleriet Fineart i en pressemelding.

Nerdrum-utstillingen i Oslo-galleriet på Tjuvholmen varer frem til 13. april.

Og VårtOslo våger påstanden: Igjen vil folk strømme til for å se Nerdrum.

Hvis du vil se åpningstidene ved Fineart Tjuvholmen kan du klikke HER.

Powered by Labrador CMS