DEBATT

En frustrert bussjåfør må finne seg i å stå bom fast i køen i Bygdøy allé.

– Hvor lenge skal MDG få lage trafikkaos i Oslo?

Som følge av trafikkaoset i Bygdøy allé vurderer byrådet nå å skape enda mer kaos i Oslo vest.

Publisert

Juni i fjor markerte starten på trafikkaoset i sentrum og Oslo vest. Da ble Løkkeveien stengt for gjennomkjøring, og fra dag én har det vært lange køer. I hele Vika, i rundkjøringen ved Nationaltheatret og nedover Drammensveien fra Solli plass.

I november ble også kollektivfeltet i Bygdøy allé fjernet til fordel for to sykkelfelt, og nå står busser og biler og stamper sammen i ett felt vestover. Ruter bekreftet allerede i januar at dette området er blant de minst fremkommelige i Oslo for kollektivtrafikken, og situasjonen er ikke blitt bedre siden da. Hvor mye kaos må det egentlig til før byrådet reagerer?

Skaper enda mer kaos

Stor var derfor overraskelsen da byrådssekretær Kristin Brenna i MDG under samferdsels- og miljøutvalgets befaring sist onsdag kunne fortelle at byrådet vurderer å stenge hele eller deler av Bygdøy allé for gjennomkjøring, med unntak av kollektivtrafikk.

Med andre ord; som følge av trafikkaoset vurderer byrådet nå å skape enda mer kaos i Oslo vest.

Brenna argumenterte med at beboerne i Bygdøy allé vil få det mye bedre uten all trafikken. Hun glemte at beboerne i alle gatene rundt vil få betydelig økt støy, kø og luftforurensing.

I tillegg til den trafikken de allerede har, skal de nå ta imot den trafikken som normalt ville kjørt i Bygdøy allé. Både Frognerveien og Drammensveien har kollektivtrafikk i blandet trafikk, så konsekvensene blir også en reprise av det vi har sett i Bygdøy allé.

Vanskelig for bilistene

Ideologien til MDG er åpenbar. De vil gjøre det så vanskelig de kan for bilistene og mener at stengte gater reduserer bilkjøringen. Dette er en ødeleggende strategi. Folk kjører bil fordi det er nødvendig for å få hverdagen til å gå opp eller fordi de av andre grunner er avhengige av bilen. Nå skal de bruke enda mer arbeidstid eller fritid på å stå i kø.

MDG er ikke alene om å regjere i Oslo. De har med seg AP og SV. Hvor lenge skal Arbeiderpartiet sitte musestille i båten og vente på at MDG totalt ødelegger fremkommeligheten her i byen?

Powered by Labrador CMS