Ole Berdon Bakke (MDG) Foto: Privat

Øyner håp om idrettsanlegg og færre boliger på Økern torg: - Denne sjansen kan vi ikke la gå fra oss

- Det ville være utrolig om bystyret sier nei til idrettsanlegg på Bama-tomta på Økern torg, sier bydelspolitiker Ole Berdon Bakke (MDG). Han vil ha utbygging med færre boliger og prioritere opp tilbud til barn og unge.

Publisert

I følge Hammersborg-erklæringen fra Høyre/Venstre-byrådet skal den stor Bama-tomten på Økern ikke lenger bygges ut hundre prosent med boliger. 

Det borgerlige byrådet lover en mer begrenset boligbygging, og lanserer idéen om en større park på området.

Det får idrettsledere og foreldre i nabolaget til å fatte håp. Det er nemlig akutt mangel på idrettsanlegg i nærområdet til Løren og Økern.

Inntaksstopp i idrettslaget

Det lokale idrettslaget, Hasle-Løren har nylig måtte gå til inntaksstopp i klubben. Kapasiteten på den gamle kunstgressbanen på Løren er sprengt.

- Er det noe vi skal satse på, så er det barn og unge, sier medlem av Bjerke bydelsutvalg Ole Berdon Bakke (MDG).

- Vi vet at å investere i idrettsanlegg er noe av det beste vi kan gjøre for å holde barna unna problemer.

Det gamle frukt- og grønnsakstorget på Økern er foreløpig planlagt utbygget med opp mot 900 boliger. Nå er det opp til bystyreflertallet å avgjøre saken. Foto: Arnsten Linstad
Det gamle frukt- og grønnsakstorget på Økern er foreløpig planlagt utbygget med opp mot 900 boliger. Nå er det opp til bystyreflertallet å avgjøre saken.

-  I lengden vil det lønne seg. Jeg kan ikke forstå det om byens politikere sier nei til dette, sier Bakke.

Saken skal etter planen behandles under bystyremøtet onsdag 13. desember.

Bakke mener det ville være utrolig om ikke politikerne grep denne sjansen til å få på plass et idrettsanlegg som kan både gi aktivitet og samtidig være en sosial møteplass i nabolaget.

- Når det blir færre boliger på Bama-tomta, så er det den store sjansen vi får til å få på plass et idrettsanlegg. Vi er allerede på etterskudd i utbyggingen av Økernbyen, sier den lokale MDG-politikeren.

- Det er vedtatt å bygge både ungdomsskole og flerbrukshall, men de er ikke på plass enda. Utearealene til Løren skole skulle vært oppgradert, men der har vi heller ikke kommet videre. 

- Om idrettsanlegg kommer på plass vil hele området bli mer attraktivt for beboere, og det vil falle tilbake på utbyggerne, sier Bakke.

Han ser absolutt nytten av en park, men ser egentlig ingen store motsetninger mellom park og idrettsanlegg.

- Har blitt skuffet før

Like optimistisk som Ole Berdon Bakke er ikke Viggo Anthonsen, som er leder i idrettslaget Hasle-Løren.

- Vi har ikke fått noen indisier om at Rødts forslag om å regulere til idrettsanlegg skal gå igjennom, sier Anthonsen.

Leder i Hasle-Løren, Viggo Anthonsen har blitt skuffet før, og er ikke optimist denne gangen heller.

- Jeg har blitt skuffet for mange ganger, til at jeg våger å tro på dette. Rødt kommer med et forslag om idrettsanlegg, sier idrettslederen mens han regner opp hvilke partier han regner med vil stå på den ene eller den andre siden av forslaget.

Hovinbyen, som tomta er en del av, skal gi 60 000 innbyggere tak over hodet. De tidligere industriområdene skal omformes til boligstrøk.

— Disse folkene som skal flytte inn her, trenger fritidstilbud, idrettsanlegg og sosiale møteplasser. De skal jo leve også, sier Anthonsen.

Powered by Labrador CMS