En politibil (t.h.) var innblandet i en kollisjon mellom to biler ved Risløkka i Oslo tirsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB

Bil prøvde å stikke fra politiet på Østre Aker vei, kjørte inn i en politibil i Risløkkalleen

En bilfører satte opp farten da han ble oppmerksom på at en politipatrulje fulgte bilen han kjørte på Østre Aker vei i Oslo. Da han skulle svinge av mot Risløkkalleen, mistet han kontrollen og kjørte inn i politibilen som var på vei til å hjelpe til å stanse ham.

Publisert

Ved 20-tiden tirsdag kveld meldte politiet om en trafikkulykke ved avkjøringen til Risløkkalleen.

— Politibilen fulgte bilen fordi den var registrert stjålet. Vi hadde derfor et ønske om å stanse den, forteller operasjonsleder i oslopolitiet, Vidar Pedersen.

Traff politibil

Da den stjålne bilen nærmet seg avkjøringa til Risløkkalleen, har personene i bilen antakelig skjønt at de ble forfulgt. Fører satte opp farten og klarte ikke svingen i avkjøringa på grunn av for høy fart. Tilfeldighetene skulle ha det til at det var en politbil i motsatt kjørefelt. Den stjålne bilen kjørte inn i denne.

Den trufne politbilen var på vei for å assistere den andre politipatruljen i håp om å få stanset den stjålne bilen. Det klarte politipatruljen forsåvidt, men ikke på planlagt måte.

Heldigvis kom alle de tre involverte, to førere og en passasjer fra det uten alvorlige skader. Alle tre ble undersøkt av ambulansepersonale på stedet.

Kjenninger av politiet

De to personene i den stjålne bilen er menn og begge er godt kjent av politiet. De er i begynnelsen av tjueårene.

En mannlig politibetjent satt i den bilen som ble truffet. Han er heller ikke alvorlig skadet. Føreren i den stjålne bilen undersøkes med tanke på rus- eller alkoholpåvirket tilstand.

— Vi følger nå opp med flere anmeldelser, blant annet for trafikkadferd og minst heleri av kjøretøyet, forklarer Pedersen.

Powered by Labrador CMS