Oslo-ordfører Marianne Borgen sammen med Lord Mayor of Westminster, Andrew Smith.

Årets juletre fra Oslo til London er felt

Hvert år gir Oslo kommune et juletre i gave til London by. Årets grantre fra Østmarka er felt og skal nå fraktes til Trafalgar Square.

Publisert

– Treet er et symbol på at vi trenger hverandre og må være der for hverandre. Gaven til Londons innbyggere er valgt ut og gitt med mye kjærlighet og mye omtanke. Jeg håper den blir tatt imot som et symbol på vennskap, solidaritet, håp og fred, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) i en pressemelding.

Treet skal nå fraktes til London, hvor det skal tennes på Trafalgar Square torsdag 2. desember.

Slik ser årets tre ut, ved Elvåga.

Symbol på vennskap, håp og fred

Tradisjonen med norsk julegran til London ble etablert i 1947 som takk til det britiske folk for hjelp til Norge under krigen. Hvert år siden har en høyreist gran blitt hogd i Oslos skoger rundt midten av november og skipet over Nordsjøen.

I løpet av de mer enn 75 årene som har gått siden krigens slutt har gavens betydning blitt til noe mye mer.

Helt siden 1947 har Oslo kommune gitt Londons innbyggere et juletre. Marianne Borgen, Lord Mayor of Westminster, Andrew Smith og den britiske ambassadøren til Norge, Richard Wood går gjennom skogen.

– Treet er et symbol på at vi trenger hverandre og må være der for hverandre. Gaven til Londons innbyggere er valgt ut og gitt med mye kjærlighet og omtanke. Jeg håper den blir tatt imot som et symbol på vennskap, solidaritet, håp og fred, sier ordfører Marianne Borgen.

Årets tre står i Østmarka, ved Elvåga, ca tre kilometer fra Ellingsrud utfartsparkering (mot Mariholtet).

Powered by Labrador CMS