Det skapte svært dårlig stemning på Furuset da SIAN fikk stille opp der i august i fjor. Den islamfiendtlige organisasjonen ble møtt av heftige protester.

SIAN får grønt lys til markering på Furuset senter i dag

Før valget prøvde islamfiendtlige SIAN å organisere en markering ved Furuset Senter. Da fikk de nei fordi det ville forstyrre stemmingen. Nå sier Oslo kommune ja, og politiet stiller opp med beskyttelse.

Publisert

Lørdag 2. oktober klokken 13-15 skal organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) ha en markering på Furuset torg. Det er gitt tillatelse fra grunneier, Oslo kommune, til å bruke plassen. Politiet er varslet om markeringen.

SIAN på Furuset senter i august i fjor.

Politiet vil være synlig til stede for å forebygge uønskede hendelser og ivareta ro, orden og sikkerhet til alle tilstedeværende - og å bidra til at alle som ønsker det får ytre seg.

Også før valget, den 21. august, prøvde SIAN å få tillatelse til å stå på Furuset torg og markere seg. Da trakk bydel Alna tilbake standstillatelsen, med henvisning til at arrangementet ville kunne hindre folk på Furuset i å forhåndsstemme.

Politiet satte opp en mur av biler for å beskytte SIAN under markeringen på Furuset senter.

Politiet varslet da at de ikke kom til å beskytte organisasjonen, om de likevel stilte opp.

SIAN avlyste dermed markeringen og avholdt den på Kontraskjæret, ved Akershus festning.

Også i august i fjor troppet SIAN opp ved Furuset senter. De ble da møtt av sinte demonstranter som kastet stein og grønnsaker.

Powered by Labrador CMS