Drapet skjedde 1. juni i år.
Drapet skjedde 1. juni i år.

36-åring siktet for drap på 63 år gammel nabo – ber om trolig om tvunget psykisk helsevern

Påtalemyndigheten ber trolig om tvungent psykisk helsevern for siktede i Teisen-drapet.

Publisert

36-åringen som er siktet for drapet på en 63 år gammel kvinne på Teisen, ble mandag varetektsfengslet i fire nye uker. Trolig reises tiltale med påstand om tvungent psykisk helsevern snart.

I fengslingskjennelsen kommer det fram at rettspsykiatrisk erklæring nå er ferdigstilt. Det er vurdert at «siktede har hatt en sviktende virkelighetsforståelse og et markant redusert funksjonsnivå, med klart forhøyet voldsrisiko dersom han ikke følges opp.»

Sannsynlig med tvunget psykisk helsevern

Påtalemyndigheten opplyser også i fengslingskjennelsen at det er sannsynlig at det vil bli reist sak om overføring til tvungent psykisk helsevern, og at saken er ferdig etterforsket hos politiet.

Politiadvokat Henrik Rådal bekrefter at saken trolig vil bli oversendt til statsadvokaten innen en uke. Der fattes beslutning om tiltale.

«Innsikt i at han trenger behandling»

«Min klient er enig i og har innsikt i at han trenger behandling for sin helsetilstand. Han ser fram til å omsider påbegynne denne», skriver den siktedes forsvarer, Sulman M. Hussain, i en SMS til NTB.

Det var 1. juni i år at en 63 år gammel kvinne ble stukket med en skarp gjenstand i en leilighet på Teisen. Den 35 år gamle mannen som er siktet for drapet, var nabo til den drepte kvinnen. Han er straffedømt flere ganger tidligere, senest i 2008.

Powered by Labrador CMS