Den kreative og fingerferdige Rune Reite i Oslo badstueforening står bak kreasjonen som i morgen kveld vil lyse på fjorden utenfor Sukkerbiten i Bjørvika.

Skaper folkefest for byen på sankthans. Fullspekket program til langt på kveld

På sankthans settes det fyr på en kreasjon inspirert av en mann i en badstue, utenfor Sukkerbiten i Bjørvika. I tillegg byr kvelden blant annet på reggae-disco, folkedans og gratis dropin-badstue.

Publisert

Ideen til det som etter hvert blir redusert til en haug med brennende planker, tilhører Rune Reite i Oslo badstueforening. Rune sier han er inspirert av amerikanske Burning Man, som er en begivenhet konsentrert rundt fellesskap, kunst, selvuttrykk og selvhjulpenhet som arrangeres årlig i det vestlige USA.

— Men i selve utformingen har jeg tenkt på en mann som ligger henslengt i en badstue, så det passer bra at han brenner til slutt, sier Reite.

Bilde fra fjorårets arrangement, hvor kreasjonen var en hest.

Ifølge Ragna Marie Fjeld, leder i Oslo badstueforening, er kreasjonen bygget av restmaterialer de har fått donert, hovedsakelig fra Eiendomsselskapet Oslo S Utvikling (OSU) og Vedal entreprenør. Begge er sentrale i utbyggingen som fortsatt pågår i Bjørvika.

Det som blir et bål, heises ned på vannet torsdag morgen, taues ut til Sukkerbiten og settes fyr på kl. 18.00.

Før båltenningen kan du danse reggae-disco, eller slenge deg med på folkedans. De som ikke har testet ut badstue ved fjorden før, får anledning til dette gjennom gratis dropin-badstue. Senere på kvelden sørger DJ-er for partystemning. Food-trucks gjør det mulig å kjøpe mat og drikke.

Se programmet for arrangement som arrangeres for fjerde gang her.

— Nytt for året er at vi heiser en maistang, laget med villblomster som vokser rundt havnen her, og som skal sankes i morgen, opplyser Fjeld.

De som har lyst kan være med: Se denne facebook-siden.

Powered by Labrador CMS