Det nye butikkonseptet Innom ligger i Thorvald Meyers gate ved Birkelunden, og holder åpent på søndager.

Rema 1000-konseptet Innom på Grünerløkka holder søndagsåpent. - Ulovlig og må stenges, mener fagforening

Den nye butikken Innom øverst på Grünerløkka er en kombinasjon av servering, bakeri og matvarebutikk. Og holder åpent på søndager. — Ulovlig, hevder fagforening. — Nei, vi har tillatelse fra kommunen, svarer Rema 1000.

Publisert

Det nye Rema 1000-konseptet Innom startet opp i mai i år, der butikken kombinerer både matbutikk, bakeri og servering av ferdigmat.

— Innom er spesialtilpasset livet i byen. Vi skal dekke flere behov på ett og samme sted for folk som er på farta, kunne Innoms daglige leder Havva Kara fortelle på Rema 1000-nettsiden i mai.

— Har fått tillatelse fra kommunen

Nå skriver HK-Nytt, medlemsbladet til Handel og Kontor, at butikken i Thorvald Meyers gate holder åpent på søndager uten tillatelse fra næringsetaten i Oslo kommune.

Det er kun dagligvarebutikker under 100 kvadratmeter som har lov til å holde åpent på søndager, ifølge norsk lov. Rema-konseptet Innom øverst på Grünerløkka er på 250 kvadratmeter.

Men Innoms daglige leder hevder Innom har fått tillatelse til å holde søndagsåpent.

— Vi har fått tillatelse fordi vi også driver med servering. Næringsetaten og Oslo Kommune har gitt tillatelse, sier Havva Kara til HK-Nytt.

— Dette er ikke serveringssted, men butikk

— Men dette er ikke et serveringssted, mener John Thomas Suhr, som er leder Handel og Kontor i Oslo/Akershus.

Han har tatt turen til Innom og sett på butikklokalene.

— Det er ingen tvil om at dette er en butikk, og ikke et serveringssted. Dette er veldig enkelt: Den delen av lokalet de har dagligvarer i, er større enn 100 kvadratmeter. Dette er en ulovlig søndagsåpen butikk, sier Suhr.

— Vi har dialog med næringsetaten og har gjort alt etter boka, sier daglig leder Havva Kara i Rema 1000-konseptet Innom.

I brevet Innom har fått fra næringsetaten i Oslo kommune, der bedriften har fått serveringstillatelse, står det at det kun gis tillatelse til å servere mat og drikke.

— Jeg må bare si at vi kunne ha vært tydeligere i vårt vedtak. Nei, vi har ikke gitt tillatelse til å holde dagligvarebutikken åpen på søndager, sier direktør Britha Røkenes i næringsetaten til HK-Nytt.

— Vi har gjort alt etter boka

— Vi har hatt dialog med næringsetaten om bevillingene våre, og de tilbakemeldingene vi har fått tilsier at vi har gjort alt etter boka, skriver Havva Kara og Innom i en epost til HK-Nytt.

— Hvis vi nå får nye føringer, vil vi naturligvis forholde oss til det, men eventuelle tiltak vil komme som følge av en dialog vi tar direkte med relevante myndigheter, står det i e-posten.

Men svaret er ikke godt nok for Handel og Kontor. Fagforeningen mener Innom umiddelbart må stenge.

— Nå må de skjerpe seg og stenge butikken. Dette er en ulovlig søndagsåpen butikk, det er ingenting å diskutere, sier John Thomas Suhr.

Powered by Labrador CMS