Evakuerte byggeplass og stanset T-banen

En konteinerbrann førte til dramatikk og full stans på T-banen onsdag.

Publisert

Oslos 110-sentral meldte i en oppdatering klokken 11.36 om at brannvesenet var på plass i Trimveien på Blindern i forbindelse med at det brant kraftig i en konteiner på en byggeplass.

Ifølge politiets operasjonssentral, var det uavklart hva konteineren inneholdt, men det ble meldt at det kunne dreie seg om mulig brann i gassflasker på stedet. 

Dette førte til evakuering av hele byggeplassen.

Bedt om å lukke vinduer

Beboere i Bukkene Bruses vei ble grunnet mye røyk i området av politiet bedt om å holde vinduer og dører lukket samt om å slå av varmepumpe- og airconditionanlegg som trekker luft utenfra. 

Tips oss:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

I tillegg ble forbipasserende anmodet om å ikke oppholde seg i området.

Like etter meldte Sporveien T-banen i en oppdatering om stans mellom Ullevål stadion og Blindern på linje 4 og 5 grunnet konteinerbrannen.

Etter tjue minutter, meldte brannvesenet at de måtte trekke sinne mannskaper tilbake til sikker avstand på grunn av mulig eksplosjonsfare.

– Brannen har muligens startet i et aggregat som har stått inne i en container. Det er fortsatt ikke avklart hva som befinner seg av eventuelle gassflasker inne i containeren. Sperringer blir opprettholdt inntil dette er avklart, uttalte operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt like etter klokken 13.00.

Undersøkt med drone

Etter å ha undersøkt konteineren med drone, viste det seg at konteineren ikke innhold eksplosjonsfarlig gass, ifølge 110-sentralen. 

Brannvesenet opphevet i 13.30-tiden med det sikkerhetsavstanden og gikk over i en etterslukningsfase.

– Det er nå kontroll på stedet og ingen funn av gassflasker i konteineren. Samtlige sperringer er fjernet, oppsummerte politiets operasjonsleder rett før klokken 14.00.

Påvirket T-banen

I en kortere periode var det ingen trafikk på T-banen mellom Majorstuen og Ullevål stadion. 

Da trafikken ble gjenopptatt, stoppet ikke T-banen på Forskningsparken grunnet mye røyk.

Etter at sikkerhetsavstanden var opphevet, ble også dette T-banestoppet igjen betjent som vanlig. Det var med det normal trafikk igjen på alle linjer, men forsinkelser måtte påregnes.Powered by Labrador CMS