Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier Tøyenparken er drømmetomta for NRK. Nå møter han motstand fra flere partier.

NRK til Tøyenparken møter motstand. Høyre, SV og Venstre mener det kan ødelegge grøntområde

— Å legge NRK i Tøyenparken vil ­bety et stort inngrep i dette området, mener ordfører Marianne Borgen (SV). Hun får støtte fra både Høyre og Venstre, som mener NRK ikke bør ta over det gamle Munchmuseet.

Publisert

NRK bør ikke få kjøpe den ledige Munch-tomten på Tøyen, mener ordfører Marianne Borgen (SV).

Borgen er opptatt av at NRK må forbli i Oslo, men er ­likevel kritisk til en etablering på Tøyen, skriver Aftenposten.

— Det å legge NRK i Tøyenparken vil ­bety et stort inngrep i dette området. Vi snakker om et kontorbygg som vil kreve ­mellom 55.000 og 65.000 kvadratmeter. Det er betydelig større enn det Munchmuseet i dag dekker, sier Borgen.

Les også: Ny 22. juli-utstilling vil få fram konsekvenser av terrorangrepet

— I strid med bystyrets vedtak

Uttalelsen kommer etter at avisen tidligere denne uken skrev at NRK ønsker seg Munch-tomten på Tøyen når de skal flytte fra Marienlyst.

Også Høyres Eirik Lae Solberg er skeptisk til NRKs planer.

– Bystyrets vedtak fra høsten 2019 pålegger byrådet i Oslo å jobbe for at NRK skal legges til Groruddalen og Økern. Hvis byrådet da velger å selge Munch-tomten til NRK, er ikke det forenlig med bystyrets flertallsvedtak. Det kan faktisk ikke byrådet gjøre, sier nestleder i Oslo Høyre, Eirik Lae Solberg, til Aftenposten.

— Skeptisk til om det er plass

Han mener et stort kontorbygg på Tøyen vil ødelegge grønt- og friluftsområdene mellom Tøyenparken og Botanisk hage.

Heller ikke Oslo Venstre er komfortable med å la NRK overta Munch-tomten.

– Jeg er skeptisk til om det faktisk er plass til et NRK-hus på denne tomten. NRK må derfor vise hvordan de har tenkt å utnytte tomten, sier Haakon Riekeles i Oslo Venstre.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS