Slik ser det vanligvis ut når Bondens marked fyller Vinkelplassen. Slik blir det ikke i dag. Det setter været en stopper for.

Med liten kuling i kastene, ble det ikke mulig å gjennomføre for arrangøren på Majorstuen

Været gjør at Bondens marked på Majorstuen ikke gjennomføres som planlagt lørdag. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for sterke vindkast.

Publisert

«Beklager, men vi må dessverre avlyse markedet på Majorstuen i dag pga. sterk vind. Velkommen til morgendagens marked på Vinslottet på Hasle kl. 11-16. God helg!», heter det i en tekstmelding fra Bondens Marked Oslo klokken 09.18.

Kun fire minutter senere opprettet Meteorologisk institutt gult farevarsel for kraftige vindkast for sørlige del av Østlandet, Oslo-området inkludert, som vil gjelde frem til klokken 16.00 lørdag ettermiddag. 

Gult farevarsel

Sikre løse gjenstander, lukk vinduer og dører godt da løse gjenstander kan blåse av gårde, er den klare oppfordringen i farevarselet.

Det er lørdag nordlig stiv kuling i ytre Oslofjord med lokalt kraftige vindkast på mellom 19 og 22 meter per sekund.

Vindkastene svarer til liten kuling og frisk bris på Majorstuen i formiddagstimene.

Ifølge Yr, er det fra 10-tiden liten kuling fra nordøst med vindkast på 23 meter per sekund på Majorstuen.

Meteorologisk institutt har allerede gjeldende gult farevarsel for snø lørdag, og snøfnuggene virvlet godt i vinden først på formiddagen.

Det snør og blåser friskt på Majorstuen lørdag formiddag.

Skulle vært siste før påske

I utgangspunktet var det lørdag 16. mars mellom klokken 10.00 og 16.00 duket for siste utgave av Bondens marked på Majorstuen før påske der kundene kunne sikre seg godsaker av ulike slag før høytiden. 

Ferskt lammekjøtt, økologiske oster, fenalår, hjemmelaget sennep, lefser, chilisauser, honning, syltetøy og fruktdrikker var blant det bøndene skulle tilby, men det satte været altså en stopper for.

Med sterke vindkast var det for arrangøren ikke mulig å gjennomføre arrangementet der mange boder fra ulike produsenter settes opp og fyller Vinkelplassen.

Med værforbehold

Alpinanlegget Skimore Oslo på Tryvann opplyste via sin Instagram-konto lørdag morgen at de inntil videre avventet åpning av Tryvann ekspress og Hyttli-heisen som følge av den kraftige vinden. 

Tallerkenheisene ble imidlertid åpnet som normalt, mens Wyller ekspress ble åpnet med forbehold. 

I en oppdatering klokken 10.30 meldte Skimore Oslo at de fortsatt avventet åpning og ville ta en ny vurdering klokken 12.00 siden vinden var varslet å løye noe da.

Klokken 12.20 kunne Skimore Oslo informere om at de åpnet Hyttli-heisen, riktignok med forbehold. 

Samtidig ble det klart at Tryvann ekspress etter alle solemerker måtte holdes stengt ut dagen. Powered by Labrador CMS