Væpnet politi utenfor Stortinget der alle innganger er stengt på grunn av en uavklart sikkerhetssituasjon, opplyser Stortingets administrasjon til alle på Stortinget.

Bombetrusler mot Stortinget – trafikken i området er sperret

Det er kommet to bombetrusler mot Stortinget – en i går kveld og en annen i formiddag. Politiet vet ikke om det er en sammenheng mellom truslene. Stortinget har stengt alle innganger.

Publisert

Alle Stortingets innganger er for øyeblikket stengt på grunn av en uavklart sikkerhetssituasjon, og det er tungt bevæpnet politi utenfor.

Ansatte har fått beskjed fra Stortingets administrasjon om at inngangene er stengt, og at ingen slipper inn eller ut, ifølge VG.

– Politiet har mottatt en trussel mot Stortinget, dette er en trussel vi reagerer på. Vi vil komme tilbake med ytterligere opplysninger når dette foreligger, skriver Oslo politidistrikt på X/Twitter.

Oslo 20240403. Væpnet politi utenfor Stortinget der alle innganger er stengt på grunn av en uavklart sikkerhetssituasjon, opplyser Stortingets administrasjon til alle på Stortinget.
Væpnet politi utenfor Stortinget der alle innganger er stengt på grunn av en uavklart sikkerhetssituasjon.

Den første bombetrusselen ble sendt tirsdag kveld på en epost til Stortinget, mens den andre ble kjent for Oslo-politiet onsdag formiddag i 10-tiden, opplyser politiet.

Måtte forlate stortingssalen

PST er kjent med situasjonen. Vi jobber nå sammen med Oslo politidistrikt for å få avklart dette her, og vi bistår politiet ved behov, sier Eirik Veum, seniorrådgiver i PST.

Ved 10.30-tida har alle publikummere fått beskjed om å forlate stortingssalen.

Buss og trikk stanset

Kollektivtrafikken er også stanset i området og både bussen og trikken forbi Stortinget påvirkes.

– Trusselen påvirker trikken og bussen i Stortingsgata og Prinsens gate. Det er fire busslinjer og to trikkelinjer som berøres, opplyser pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til ABC Nyheter.

Powered by Labrador CMS