– Dette valget skal markere slutten på nyliberalismen, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.
– Dette valget skal markere slutten på nyliberalismen, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

– Dette valget skal markere slutten på nyliberalismen! Rødt gjør et historisk valg

– Norge er ikke noe sosialdemokratisk lykkeland, men et samfunn hvor kapitalkreftene dominerer. Rødt skal bygge videre på de beste erfaringene fra arbeiderbevegelsen og fellesskapsløsningene. Dette valget skal markere slutten på nyliberalismen.

Publisert

– Dette er et historisk øyeblikk for Rødt, og vi gjør vårt beste stortingsvalg noensinne. Vi feirer dette på historisk grunn, for samfunnssalen har i over 100 år vært et samlingssted for arbeiderbevegelsen, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Siden sperregrensa ble innført for 30 år siden har ikke ett eneste parti kommet over denne.

– Det ulike partier har prøvd på var umulig, frem til nå. Rødt kan være det første partiet som klarer å komme over sperregrensen, og det er historisk både for Rødt og for Norge, sier Moxnes.

– Jonas: Kom til oss

– Vi sier til Jonas, kom til oss, så skal vi lage vi i vellinga. Rødt skal sammen med fagbevegelsen skape et vendepunkt mot forskjells-Norge.

– Vi har vært den tydeligste opposisjonen til høyresida, bare spør Sylvi Listhaug. Fra i morgen møtes arbeidsutvalget for å diskutere hva vi skal gjøre videre.

– Fantastisk

Også Rødt-lederen i Oslo, Siavash Mobasheri, mener valgresultatet representerer et historisk øyeblikk.

– Dette viser at vi har gjort noe riktig i Oslo, både i bystyret og blant folk. Det er fantastisk å sitte her i kveld sammen med partikameratene, sier leder i Oslo Rødt, Siavash Mobasheri.

I kommunevalget i 2019 gjorde Rødt et brakvalg i Oslo og fikk 7,2 prosent av stemmene. Nå ligger partiet an til 8,7 prosent, ifølge prognosen.

Mobasheri mener det er to saker Rødt må prioritere på Stortinget fremover, klimakrisen og klasseforskjellene, som Mobasheri viser til at har økt under dagens høyreregjering. – Nå må vi begynne å presse den rødgrønne regjeringen, skal vi få til en endring.

– Har den beste politikken

Rødts gruppeleder i bystyret, Eivor Evenrud mener valget er en massiv tillitserklæring fra norske velgere. – Jeg er kjempeglad og superfornøyd. Det ser ut som vi tar sperregrensa. Ikke minst i Oslo gjør vi et innmari godt valg, sier hun.

– Vi gjør det bra fordi vi har den beste politikken. Pluss vi har mange flere medlemmer og er et mye større lag. Folk ser at de kan stole på oss.

For Evenrud har kampen for å få de kommersielle selskapene ut av velferden vært den viktigste saken. – Det har vi fått gjennomslag for i Oslo. Nå kan vi jobbe for dette nasjonalt.

Eivor Evenrud er hoppende glad for valgresultatet.
Eivor Evenrud er hoppende glad for valgresultatet.

– Dette må gå bra

Hun mener folk har merket de økte forskjellene under åtte års høyrestyre. Ikke minst under koronapandemien. – Folk fikk det kjipere fordi Høyre ikke hadde noen politikk for de de som ble rammet hardt av korona.

– Jeg unner hver eneste en som er her i Samfunnssalen dette resultatet. Vi. Det vi har vist frem i den siste fireårsperioden, har vi nådd frem med.

Under intervjuet får Eivor en sms-melding fra mamma: «Gratulerer. Dette må jo gå bra», sier hun.

Powered by Labrador CMS