Styreleder ved OUS Gunnar Bovim møter media etter at styret hadde møte om ansattes mistillit mot direktør Bjørn Erikstein (til h). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rødt vil ha omkamp om etterlønn til avgåtte direktør Bjørn Erikstein ved Ullevål sykehus

Partiet Rødt vil at helseminister Bent Høie (H) må svare på hvorfor administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus fikk sluttpakke da han frivillig sluttet i jobben.

Publisert

Nestleder Marie Sneve Martinussen i Rødt reagerer på at administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus Ullevål fikk beholde en avtale verdt mellom 1,7 og 2,2 millioner kroner etter at han frivillig valgte å slutte i jobben, skriver Dagsavisen.

— Ukultur blant offentlige ledere

Nå ber hun Høyres helseminister Bent Høie vurdere saken i lys av et vedtak fra 15. mai i fjor der Stortinget ba regjeringen vurdere helseforetakenes bruk av sluttvederlag når det er den avgåtte lederen som selv har tatt initiativ til å gå.

— Det blir stadig tydeligere at det har utviklet seg en ukultur i toppen av offentlig forvaltning hvor ledere og styrer gir hverandre lønn og vilkår av en annen verden, sier Martinussen.

Styreleder Gunnar Bovim ved Oslo universitetssykehus forsvarte avtalen med Erikstein, ved å vise til gjeldende retningslinjer, i en artikkel i Dagsavisen fredag.

Martinussen mener at det i så fall er retningslinjene det er noe galt med, og som må endres.

— I dag er det slik at for 90–95 prosent i Norge, gjelder et sett med arbeidsregler, mens det for resten er en helt annen lønn med helt andre regler, sier hun.

Powered by Labrador CMS