Tusenvis samlet seg til overraskelseskonsert i Oslo Spektrum søndag. Her fra fredag idet publikummere var i ferd med å forlate arenaen etter at amerikaneren John Mayer holdt utsolgt konsert i storstuen i sentrum.

5000 samlet seg til overraskelseskonsert i Oslo Spektrum

Søndag ble det holdt en overraskelseskonsert for Bjørn Eidsvåg i Oslo Spektrum på hans 70-årsdag. 5000 i publikum startet konserten med å synge bursdagssang.

Publisert

70-årsjubilanten ble kjørt – med bind for øynene – inn på konsertarenaen, der en lang rekke artistkolleger ventet for å hylle ham med sin fremføring av hans låter.

Noe av det første Eidsvåg sa etter at bindet for øynene ble tatt av, var:

– Jeg har mest lyst til å gråte.

– Dette er veldig stas, sa Bjørn Eidsvåg et stykke uti konserten, mens det var komiker og programleder Else Kåss Furuseth, som fulgte 70-årsjubilanten inn på konsertarenaen, sin tur til å bli rørt.

En tydelig overrasket Bjørn Eidsvåg ankommer Oslo Spektrum på 70-årsdagen hans, ledsaget av komiker og programleder Else Kåss Furuseth.

Kommer på NRK

På en hemmelig Facebook-gruppe med 7500 medlemmer skriver sønnen Simen Idsøe Eidsvåg, som sammen med søsknene Lise og Einar Idsøe Østevik Eidsvåg står bak bursdagsoverraskelsen, at faren ikke ante noe om hva som ventet ham søndag kveld.

Eidsvåg skal ifølge sønnen ha trodd han «skulle noe med NRK», og at det dreide seg om «et lite opptak». 

NRK var ganske riktig med på hemmelighetskremmeriet og filmet det hele – fra bindet ble fjernet fra øynene og til tolv artistkolleger hadde hyllet Eidsvåg på scenen.

Bjørn Eidsvåg blir søndag hyllet på sin 70-årsdag i Oslo Spektrum av artister som tidligere har samarbeidet med ham.

Konsertopptaket skal sendes på NRK1 skjærtorsdag.

«Dette har vært en uke full av planleggingsmøter til denne hyllestkonserten. Det er ganske så rart å planlegge en slik konsert hvor hovedartisten ikke skal vite noen ting», skriver Simen Idsøe Eidsvåg i et av innleggene på den hemmelige Facebook-gruppen.

Bjørn Eidsvåg sammen med sønnen Simen Idsøe Eidsvåg etter å ha blitt overrasket på sin 70-årsdag i Oslo Spektrum av artister som tidligere har samarbeidet sammen.

Kun via denne gruppen, opprettet fire måneder i forkant, kunne innbudte finne linken til billettkjøp til overraskelsesfesten.

Ifølge arrangøren, ble det solgt 5000 billetter til konserten.

5000 billetter var solgt til konserten, ifølge arrangøren.

Sterk artistliste

Emma Steinbakken (som gjorde sin versjon av «Floden» til en landeplage), Maria Mena (som har sunget hans «Til alle tider»), Ingebjørg Bratland (har tolket hans «Evig hvile», ga ut låten «Savner deg» sammen i januar), Elvira Nikolaisen (Eidsvågs originale «Floden»-duettpartner), Lisa Nilsson (duettpartner på «Mysteriet deg») og Åge Aleksandersen, var det varslet at det skulle være på plass for å hylle Bjørn Eidsvåg denne søndagskvelden i Oslo Spektrum. 

NRK filmet, og resultatet kommer på NRK i påsken. Her er Gabrielle i aksjon.

En rekke artister som ikke var bekjentgjort på forhånd tro også til: Sissel Kyrkjebø, Gabrielle, Sigvart Dagsland, Isah – som opptrådte sammen med Maria Mena, Rita Eriksen og Bjørn Eidsvågs søster, Vigdis Eidsvåg.

Sigvart Dagsland sang i Oslo Spektrum på Bjørn Eidsvågs 70-årsdag.

Bjørn Eidsvåg fulgte konserten fra venstre hjørne av scenekanten, trygt plassert i en lenestol – med spotlight på seg, når han da ikke reiste seg for å bidra selv.

Bjørn Eidsvåg og Else Kåss Furuseth på scenen i Oslo Spektrum, der 5000 er samlet til overraskelseskonsert for Eidsvåg på 70-årsdagen hans.
Isah med Maria Mena på scenen i Oslo Spektrum for å hylle Bjørn Eidsvåg.

Overraskelseskonserten bød på et knippe sterke duetter. Først ut av duettene var «Skyfri himmel», etter at Bjørn Eidsvåg nærmest var på gråten da han fortalte bakgrunnen for at han skrev låten, etter å ha jobbet noen år i psykiatrien.

Inn på scenen kom Rita Eriksen og sang den med jubilanten. Også søsteren Vigdis Eidsvåg kom inn og sang «Fin liten blome» med broren.

Bjørn Eidsvåg på scenen sammen med sin søster Vigdis i Oslo Spektrum, der 5000 er samlet til overraskelseskonsert for Eidsvåg på 70-årsdagen hans.

Åge og Bjørn begeistret

Stor begeistring blant publikum vakte det da Åge Aleksandersen kom inn på slutten av Bjørn Eidsvågs fremføring av «Gammal drøm» – og refrenget gikk over i Åges egen «Lys og varme».

Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen på scenen i Oslo Spektrum.

– De er litt like, men det er ikke plagiat, bedyret Eidsvåg fra scenen – men medga at han hadde Åge Aleksandersens låt i bakhodet da han skrev «Gammal drøm», ikke minst når det gjaldt refrenget.

Åge Aleksandersen hadde tidligere på kvelden startet ballet med «Ingen vei tilbake» i helt ny drakt med strykerfølge. Da måtte Bjørn Eidsvåg medgi at den fem år eldre rockeren er den eneste kollegaen han fremdeles «blir starstruck av å møte».

Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson under fremføringen av «Mysteriet deg».

– Verre og verre å synge

Lisa Nilsson var neste duettpartner ut – da hun og Bjørn Eidsvåg gjorde «Mysteriet deg».

Bjørn Eidsvåg gir en klem til Lisa Nilsson etter å ha blitt overrasket i Oslo Spektrum.

– Det blir verre og verre å synge dette, sa Eidsvåg da han kom til sin egen tekstlinje om «brystene som duve når du e engasjert».

Sissel Kyrkjebø skred ut på scenen og sang «Eg ser» sammen med jubilanten.

Men duettene var ikke over med dette, for Sissel Kyrkjebø var neste ut blant de artistene som ikke var bekjentgjort i forkant. 

Hun skred ut på scenen og de to stjernene gjorde en sterk «Eg ser» sammen. En låt «som folk hører på både i begravelser og på vorspiel», ifølge Eidsvåg.

Bjørn Eidsvåg og Emma Steinbakken fremførte «Floden».

«Floden» avsluttet

Kveldens aller siste sang var den samme som Bjørn Eidsvåg var med på å synge sammen med Emma Steinbakken under hennes konsert i Oslo Spektrum tidligere i mars – nemlig «Floden» i hennes versjon, kjent fra TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», der de begge deltok i fjorårets utgave.

Her stilte både originalduettpartner Elvira Nikolaisen opp sammen med den nye «Floden»-tolkeren Emma, og Bjørn Eidsvåg selv, før alle artistene som medvirket kom på scenen og sang med.

Søsteren til Bjørn Eidsvåg, Vigdis, sammen med de andre artistene som søndag var samlet i Oslo Spektrum.

– Jeg er så stolt og takknemlig. Tenk å ha skrevet dette, sa Eidsvåg med brutt stemme.





Powered by Labrador CMS