Etter flere timers innsats, ble en person pågrepet av politiet på en adresse i sentrum etter å ha truet med øks i Pilestredet.

Satte inn store politiressurser, ba publikum trekke seg unna og sperret trafikken etter mislykket sykkeltyveri

Et forsøk på sykkeltyveri tok dramatisk vending og førte til at store politiressurser ble satt inn flere steder i Oslo onsdag.

Publisert

Det var klokken 16.28 politiet meldte at de hadde en del ressurser i søk i området rundt Pilestredet og nedre del av Bislett. 

Forsøk på sykkeltyveri

Dette etter en trusselsituasjon med øks. Truslene hadde utspring i en konkret hendelse like i forkant, ifølge politiet.

Hendelsen dreide seg om forsøk på tyveri av sykkel. 

Bilder av gjerningspersonen

Da sykkeltyven, som var i besittelse av øks, ble tatt på fersk gjerning, skal vedkommende ha opptrådt truende. 

Ingen kom imidlertid til skade.

«Vi har gode bilder av gjerningspersonen og regner med å kunne identifisere vedkommende», opplyste politiet klokken 16.46.

Lokaliserte mistenkte

I en oppdatering like før klokken 18.30 meldte politiet at mistenkte var lokalisert på en adresse i sentrum, og at de var på stedet med flere ressurser.

«Politiet har et større ressursuttak på stedet. Vi ber personer i nærområdet om å ikke oppsøke / samle seg ved adressen, men heller trekke unna», opplyste politiet og informerte samtidig om at de var i dialog med den mistenkte for å få vedkommende til å overgi seg.

Sperret trafikken

Minutter senere var meldingen fra politiet: 

«Vi vurderer at situasjonen ikke er til fare for andre i området, men vi ønsker plass og arbeidsro til innsatsmannskaper på stedet. Vi er fremdeles i dialog med mistenkte.»

Like før klokken 19.00 meldte politiet at trafikken i Welhavens gate, trikken inkludert, foreløpig var sperret i forbindelse med hendelsen, før de et par minutter senere kunne opplyse at de hadde kontroll på den mistenkte, og at vedkommende var pågrepet.

En drøy halvtime senere, klokken 19.37, kunne politiet melde at Welhavens gate igjen var åpen for trafikk og at trikken kunne kjøre som normalt.

Powered by Labrador CMS