Gravferdsseremoni for skuespiller Tommy Karlsen Sandum i Paulus kirke.

«Døden på Oslo S»-skuespiller bisatt – «Pelle» hyllet «Proffen» i Paulus kirke

Skuespiller Tommy Karlsen Sandum døde av blodpropp tidligere denne måneden, 48 år gammel. Fredag ble han bisatt i Paulus kirke på Grünerløkka. Her ble han hyllet på spesielt vis.

Publisert

«Vår kjære, kjære Tommy. Alltid savnet, aldri glemt», står det på hans minneside.

Tommy Karlsen Sandum døde tirsdag 6. februar. Presten innledet bisettelsen med å si at 48-åringen døde av blodpropp i lungen, ifølge VG

Han hadde noen dager i forveien falt på isen. Det førte til smerter i brystet og tung pust de siste dagene han levde, fortalte presten.

Tommy Karlsen Sandum ble 48 år gammel.

Artister som Jarle Bernhoft, Ingrid Olava og Tuva Syvertsen opptrådte i bisettelsen, skriver avisen.

Karlsen Sandum er kanskje best kjent for sin rolle som «Proffen» i filmene om «Pelle og Proffen» der Håvard Bakke gestaltet rollen som «Pelle». 

Filmene, deriblant den velkjente og ikoniske førstefilmen «Døden på Oslo S», er basert på bøkene til forfatter Ingvar Ambjørnsen.

Paulus kirke på Grünerløkka fredag.
Kisten i Paulus kirke.

I bisettelsen fremførte 48-åringens gamle venn og kollega Håvard Bakke en versjon av Dumdum Boys-låten «Englefjes», som ble en hit i forbindelse med «Pelle og Proffen».

Karlsen Sandum hadde en lang og variert karriere. Han spilte også karakteren Arne i TV-serien «Lilyhammer» gjennom flere sesonger. 

I tillegg hadde han roller i TV-serier som «Hotel Cæsar», «Fox Grønland» og «Det tredje øyet». I tillegg lånte han stemmen sin til en lang rekke tegnefilmer, spilte i teaterstykker og leste også inn lydbøker.

Powered by Labrador CMS