Byråd for Byutvikling, Hanna Marcussen, stilte på Torguka i høst. Her er hun flankert av fra venstre arkitekt Stian Schjelderup, byutvikler Øystein Aurlien og byrådssekretær Herman Søndenaa.

Sju strategier for hvordan framtidas Youngstorg bør utformes

Torgentusiastene i Torginitiativet ser fram til å kunne bringe fordums storhet tilbake til Youngstorget. Nå kan du komme med dine egne forslag til hva du ønsker blir gjort med torget.

Publisert

I snart halvannet år har Øystein Aurlien og de andre i Torginitiativet jobbet for å bringe Youngstorget tilbake til sin gamle storhet. Stor usikkerhet rundt det nye regjeringskvartalet og manglende politisk engasjement har gjort jobben vanskelig.

Men de siste månedene har arbeidet løsnet. Endelig har Oslo kommune og Statsbygg klart å bli enige om den fremtidige utformingen av torget.

Onsdag møtes Torginitiativet, Statsbygg og andre interessenter til en kafédialog, på Kulturhuset ved Youngstorget, for å diskutere hvordan torget best kan utvikles.

Byråd for Byutvikling, Hanna Marcussen, vil åpne kafédialogen og det er representanter fra både bymiljøetaten, plan- og bygningsetaten, Bilfritt Byliv, og eiendoms- og byfornyelsesetaten aktivt til stede.

I dag framstår Youngstorget som tomt og øde store deler av året. Det vil ildsjeler nå gjøre noe med.

Torget tilbake til gammel storhet

— Det deilig å endelig kunne få snakke litt mer forpliktende om hva vi ønsker at Youngstorget skal være i framtida, sier Øystein Aurlien til VårtOslo.

Det siste halvannet året har Torginitiativet, som består av en rekke byutviklere, arkitekter og osloentusiaster, jobbet med å realisere drømmen om å bringe Youngstorgets storhetstid tilbake.

Øystein Aurlien og Torginitiativet ønsker å bringe fortidens strhetstid tilbake til Youngstorget.

— I dag er det lite som minner om torgets storhetstid. Kan vi få i gang tiltak som vil gjøre torget mer attraktivt for byens innbyggere, er det en virkelig stor mulighet for at de 8.000 kvadratmeterne med torgflate kan blomstre igjen, tilpasset en ny framtid, sier Aurlien.

Ønsker ideer til bruk av torget

Selv har Torginitiativet utarbeidet syv forslag til strategier de mener bør følges for at utviklingen av prosjektet skal bli vellykket. Flere av disse er basert på læring fra torguka i fjor høst. Denne ble, i arrangørenes øyne, en stor suksess.

På 1880-tallet skapte basarhaller et yrende liv på Youngstorget.

— Torguka viste helt klart at det er et veldig stort potensial til å skape et aktivt og attraktivt torg her, så lenge du igangsetter de riktige tiltakene, mener Aurlien.

Onsdagens diskusjon er et viktig skritt, i å få alle aktørene til å snakke mer og bedre sammen. Torginitiativet håper nå også at oslofolk som har innspill til fremtidig bruk av Youngstorget vil ta kontakt.

Torginitiativets sju strategier for Youngstorget.
Powered by Labrador CMS