— Det er helt fantastisk hvordan det har blitt. Slikt varmer og gleder både gjester og oss som jobber her, sier restaurantsjef Shadrack Memgård.

Sjekk Oslos nye juleattraksjon: Bristol er blitt pepperkakehotell

— Konditorene og lærlingene våre brukte tre uker på å bygge pepperkakehotellet, forteller restaurantsjef Shadrack Memgård ved Hotel Bristol i Kristian IVs gate. Nå kommer folk langveis fra for å se juleattraksjonen.

Publisert

— Ja, det er stadig vekk folk som kommer bare for å se og ta bilder av pepperkakehotellet vårt, forteller restaurantsjef Shadrack Memgård ved Hotel Bristol.

— Det synes vi bare er hyggelig. Så lenge alle har munnbind, holder avstand og følger smittevernregler. Ekstra hyggelig er det jo selvsagt om de også vil besøke oss for å få noe å spise og drikke i Vinterhaven og Biblioteksbaren, sier Memgård.

Skjenkeforbudet har ført til at det tradisjonsrike oslohotellet har måttet stenge Bristol grill og bar. Men populære Vinterhaven og Biblioteksbaren er åpen hver dag fra klokken 11 til 23 hele uken.

— Varmer og gleder både gjester og ansatte

— Vi har jobbet mye med å skape gode, alkoholfrie drinker. Og faktisk har besøket i Biblioteksbaren og Vinterhaven økt etter at skjenkerestriksjonene ble innført, forteller restaurantsjefen.

— Det er kanskje pepperkakehotellet som trekker gjester?

— Ja, det er helt fantastisk hvordan det har blitt. Slikt varmer og gleder både gjester og oss som jobber her, sier Shadrack Memgård.

— Våre konditorer og konditorlærlinger brukte tre uker på å gjøre pepperkakehotellet i stand. Delvis jobbet de hjemmefra og delvis her på Bristol. De har gjort en helt utrolig jobb, sier Memgård.

Pepperkakehotellet fra en vinkel i Kristian IVs mange oslofolk kjenner seg igjen i. Med den særegne inngangen til Bristol grill ved hjørnet mot Rosenkrantz gate.

Restaurantsjefen understreker at Bristol også har mange stamgjester. Både som bor på hotellet eller som kommer innom for en matbit og noe å drikke.

— Vi har mange faste gjester. Både forretningsfolk som er på jobbreise og andre som liker å bo her eller besøke oss. Vi føler nesten at vi må holde åpent. Derfor er det ekstremt viktig for oss å følge smittevernregler, sier Bristols restaurantsjef.

— Starten på en tradisjon

Bristol er et spesielt sted for mange oslofolk. Mange feirer merkedager som bryllup, jubileer og bursdager på hotellet i hjertet av Oslo sentrum. Biblioteksbaren og Vinterhaven er både formell og uformell på samme tid.

Ikke noe i veien med detaljene: Selv en rosa løper er på plass ved inngangen til pepperkakehotellet Bristol.

Men pepperkakehotell har Bristol aldri hatt før. Men det blir garantert ikke siste julen, lover restaurantsjefen. Rett innenfor hovedinngangen står det spiselige praktbygget. Som er omlag halvannen meter langt og cirka 70 centimeter høyt.

— Nå har vi startet det som skal bli en tradisjon. Konditorene og lærlingene har gjort en helt utrolig flott innsats. Og vi er alle veldig stolte både av dem og pepperkakehotellet. De er forøvrig borte og sjekker at alt er i orden flere ganger daglig, sier Shadrack Memgård.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS